Sveriges nya adel
Foto: Booking.com

Värmländskt jättehotell ska bli exklusivt asylboende

Publicerad 27 september 2012 kl 07.48

Inrikes.Gym, SPA-anläggning, jacuzzi, bastu och en enorm inomhuspool. Det är vad som väntar 160 romer, somalier, afghaner och araber inom kort - om Migrationsverket får som de vill. Myndigheten planerar nu att göra om hela det värmländska jättehotellet Wermlandia till ett exklusivt boende för asylsökare.

Gilla artikeln på Facebook

Kommunledningen i Hagfors har fått ett meddelande från Migrationsverket där myndigheten berättar om sina planer, men något konkret beslut har ännu inte fattats, skriver NWT.se.

På kommunen har man ändå fullt upp att planera för de nya - och ofta krävande - invånarna.

– Det ska ordnas barnomsorg, skolgång och annat, säger flyktingsamordnare Göran Eriksson till NWT.se.

Fria Tider skrev i förra veckan om hur Arvika kommun kände sig överkörda av Migrationsverket, sedan myndigheten beslutat att göra om slottet Glava gästgård till ett exklusivt flyktingslott för 200 araber och afrikaner. Jätteanläggningen i Ekshärad leder nu också till besvikelse i Hagfors kommun.

Kommunstyrelsens vice ordförande Jan Bohlin säger till NWT.se att han anser att Hagfors har varit en av de kommuner i Sverige som verkligen har varit tillmötesgående och ställt upp för Migrationsverket, och att myndigheten borde "vara mer aktsamma med de relationer man haft". Han är missnöjd med det kortfattade besked som lämnats hittills, men fastslår att kommunen inte kan hindra att Migrationsverket öppnar flyktingslott och asylhotell tillsammans med privata aktörer.

Klart är i alla fall att invandrarna, som i huvudsak väntas bestå av somalier, araber och afghaner, kommer att få ett exklusivt mottagande på det nya hotellet. I sin annons på hotellsajten Booking.com beskriver hotellet hur de är utrustade med en exklusiv SPA-anläggning, stor inomhus­pool och en jacuzzi med tillhörande bastu samt en stor fitnessanläggning.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0