Ytterligare 19 islamister gripna i Frankrike

Publicerad 30 mars 2012 kl 11.39

Utrikes.Fransk polis genomförde i morse en gryningsräd mot islamister i Toulouse och andra delar av landet. Räden, som genomfördes en vecka efter terroristen Mohamed Merahs död, har lett till ytterligare 19 gripanden. Nu lovar Sarkozy att systematiskt slänga ut radikala islamister ur landet.

Gilla artikeln på Facebook

Specialtränade polisstyrkor och antiterrorenheter slog i morse till mot ett 19 islamister bosatta i Toulouse, i Nantes, i Parisregionen och i sydöstra Frankrike, rapporterar Reuters.

Enligt poliskällor har gripandena inga direkta samband med terroristen Mohamed Merah, men ett flertal av personerna tros ha kopplingar till den numera förbjudna islamistorganisationen Forsane Alizza, som även Merah tillhörde.

Mohamed Merah dödade flera arabiska soldater och judiska barn och skadade ett flertal poliser innan han sköts till döds i Toulouse förra veckan efter en utdragen belägring av hans hem.

Ett flertal skjutvapen och en skottsäker väst beslagtogs under fredagens räder, enligt källor till Reuters.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy framträdde under fredagsförmiddagen i den franska radiokanalen Europe 1, men gav inga direkta svar på vilka grunder gripandena hade skett.

Sarkozy, som är mitt uppe i en presidentvalskampanj, underströk dock att liknande räder mot islamister är att vänta i framtiden.

- Sådana här operationer kommer att fortsätta och ger oss en möjlighet att avvisa personer som inte har något här att göra från vårt nationella territorium, sa Sarkozy enligt BBC News.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Google vill hjälpa dig göra rasmedvetna val

Företag rasinventeras.. Företag med svarta ägare får särskild märkning.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0