Zara, 25, anmälde att hon våldtagits på semester i Dubai – hamnade i fängelse

Publicerad 18 november 2016 kl 09.20
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Den 25-åriga brittiska turisten Zara-Jayne Moisey anmälde att hon utsatts för en våldtäkt i Dubai. Men istället för att de utpekade gärningsmännen greps sattes Zara i fängelse för "utomäktenskapligt sex", skriver The Sun.

Gilla artikeln på Facebook

Våldtäkten ska ha inträffat på ett hotell förra månaden. Zara säger att hon tog några drinkar med två brittiska män som därefter lurade med sig henne till deras hotellrum. Där turades de båda männen om att våldta henne medan de filmade övergreppet.

Men när Zara, som gifte sig 2014 men separerade från sin man i början av året, anmälde våldtäkten till polisen var det hon som frihets­berövades. Hon anses ha brutit mot landets strikta sharialagar genom att ha utomäkten­skapligt sex och riskerar därmed ett långt fängelse­straff.

För tillfället är 25-åringen släppt mot borgen, men hennes pass är beslag­taget och hon har utrese­förbud. Hon måste alltså stanna i Dubai tills rätte­gången mot henne hålls. Hennes femdagars­semester i det oljerika arablandet har förvandlats till rena mardröms­resan.

Hon behöver dessutom 24.000 pund, motsvarande 276.000 svenska kronor, för att täcka sina juridiska omkostnader. En insamling på internet startad av Zaras föräldrar har samlat in drygt hälften av de medel som behövs. Hennes mamma Sue flög nyligen till Dubai och var där i tio dagar för att träffa sin dotter, men fick flyga hem igen ensam.

De män som anklagas för att ha våldtagit Zara flög enligt vissa medie­uppgifter hem till Stor­britannien tidigt dagen efter våldtäkten ska ha ägt rum. Andra uppgifts­lämnare gör gällande att de är kvar i Dubai och njuter av sol och bad. Båda två nekar till brott.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven: Detta är inget krig mot islam

Försöker undvika islam. Fördömer "religiöst motiverat våld".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0