Franska presidentvalet

Zemmour: 10.000 euro för varje barn som föds – på landsbygden

Publicerad 30 januari 2022 kl 18.50

Utrikes. Den franske presidentkandidaten Eric Zemmour anklagas för rasism efter att ha föreslagit ett bidrag på 10.000 euro (drygt 100.000 kronor) till föräldrar på landsbygden för varje nytt barn de skaffar.

Dela artikeln

Förslaget är en del av ett nytt paket med politiska förslag som enligt Eric Zemmour går ut att få upp födelsetalen bland fransmännen och "återta landsbygden".

Cirka en tredjedel av den franska befolkningen är bosatt på landsbygden och ska kunna ta del av bidraget, som ska betalas ut för varje nyfött barn.

Kostnaden för satsningen, som Zemmour beräknar till ungefär 2 miljarder euro, ska täckas av stoppad invandring och minskade invandrarbidrag.

– Det är tio gånger mindre än kostnaden för socialbidrag till utlänningar, det är tjugo gånger mindre än kostnaden för bidragsbedrägerierna i Frankrike, det är mer än trettio gånger mindre än kostnaden för att rusta upp förorterna de senaste fyrtio åren, säger Eric Zemmour enligt Le Parisien.

En av dem som på grund av det nya förslaget anklagar Zemmour för rasism är Charles Consigny, som företräder den borgerliga presidentkandidaten Valerie Pecresse.


Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.