Özz och Akilov
Expressen agerar "direkt lömskt och livsfarligt" när de skriver om Özz Nujens kopplingar till Rakhmat Akilov. Det hävdar i alla fall Özz själv.

Özz Nujen: Jag jagas av "trollarméer"

Publicerad 1 februari 2018 kl 18.48

Inrikes. Efter att det avslöjats att Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov var i Sverige för att jobba svart åt Özz Nujen går komikern nu till motangrepp. Han anklagar svenska kritiker för att vara "hatbloggare" som skickar "trollarméer" på honom – och attackerar även sin egen tidning Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

En rad tidningar rapporterade under onsdagen om att polisens förundersökning visade att Rakhmat Akilov hade jobbat svart med att renovera fastigheter på Gotland som ägs av den kurdiske komikern Özz Nujen.

Totalt hade Özz syster (som är asyladvokat) och pappa (som är asylentreprenör) fört över cirka 85.000 kronor till den illegale invandraren under hösten 2015 – inkomster som Akilov senare struntade i att deklarera.

Özz Nujen uppgav till Expressen att han inte "fattade någonting" och över huvud taget inte kände till affären. Men det var ett svar som många ställde sig tveksamma till – bland annat riksdagsledamoten Hanif Bali (M).

"Så tesen är alltså att både Özz Nujens far, syster och svåger överförde pengar från sina privata konton till Akilovs privata konto och sen inte sagt ett ord till Nujen trots de senare såg snubbens nylle och namn på varenda svenskt massmedium som finns?" frågar sig Bali på Twitter.

Hanif Bali ställde också upprepade frågor till Özz och ville veta om den vänsterorienterade komikern och hans familj har anlitat svart arbetskraft för sitt bygge på Gotland, eller om de inte har gjort det.

Özz Nujen svarar dock med att gå till motattack med olika typer av invektiv mot Hanif Bali och Katerina Janouch, som var först med att rapportera om överföringarna.

"Jag förstår att diverse hatbloggare som Katerina Janouch med sina trollarméer och Hanif Bali sanktionerad av sitt parti Moderaterna försöker misstänkliggöra mig och insinuera att brott har begåtts, där ingen vet eller har någon aning. Ingen av dem vet", skriver den kurdiske komikern på Twitter.

Özz fortsätter med att angripa Aftonbladet och sin egen vänstertidning Expressen.

"Men att både Expressen där jag är anställd, och Aftonbladet kopplar mig och terroristen Akilov med varandra på bild, då bägge vet att folk bara kollar bilden och läser rubriken så är det de gör inte bara vilseledande och osant utan direkt lömskt och livsfarligt."

Komikern twittrar vidare att han "fortsätter kampen mot fascister, islamister och rasister".


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Fysisk träning mycket effektivt vid ångest. Påtagliga resultat även för kroniskt ångestdrabbade.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0