12 av 15 domar om människohandel rörde tiggare

Publicerad 13 november 2019 kl 12.58

Inrikes. Antalet människohandelsdomar kopplat till tiggeri ökade under 2018 och stod för de flesta av domarna. Det visar Polismyndighetens lägesrapport om människohandel.

Gilla artikeln på Facebook

För bara några år sedan påstod medierna och politikerna i Sverige att organiserat tiggeri inte existerade utan att det bara var en så kallad rasistisk myt.

Men av de 15 domar om människohandel som redovisades under 2018 rörde en stor majoritet, tolv, människohandel för tiggeriändamål. De övriga tre rörde människohandel för sexuella ändamål, enligt polisens rapport.

Ökningen av antalet domar mot organiserade människohandelsnätverk under förra året har enligt polisen lett till färre anmälningar för människohandel med tiggare i år.

Rapporten för 2018 visar också att kvinnor som primärt utsatts för människohandel i syfte att tigga även har utnyttjats för sexuella ändamål.

De flesta offer för koppleri och människohandel för sexuella ändamål kom enligt rapporten från Rumänien och Nigeria. När det gällde människohandel för tiggeri kom offren huvudsakligen från Bulgarien.

I två av de fall som ledde till fällande dom var offren barn. Det ena fallet rörde en flicka från Rumänien som utnyttjades för sexuella ändamål och det andra rörde en flicka från Bulgarien som utnyttjades för tiggeriändamål.


Följde med två afghaner till HVB-hem. "Ska inte du också våldta?" frågade ena flyktingbarnet sin kompis när han var klar med henne.0 Plus

Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Omfördelning inleds – Frankrike tar emot hundratals "flyktingar"

Accepterar 400 människor från tredje världen. Ny asylvåg kan vara på väg – hundratals invandrare anländer varje dag till Grekland.0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Mer från Inrikes

Sidor

Vetenskap

Prover visar varför svenska sjöar blir allt brunare. Forskare har hittat förklaring till fenomenet.0 

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0