13-åring knivmördade jämngammal pojke i Olofström

Publicerad 9 mars 2017 kl 21.44
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En 13-årig pojke misstänks ha knivmördat en jämngammal pojke strax söder om Olofström i Blekinge idag på eftermiddagen.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen får larm strax efter klockan fyra på eftermiddagen. På en plats utomhus, utanför tätorten, påträffas två skadade 13-åriga pojkar. Den ene förs med ambulans till sjukhus medan den andre behandlas på plats för att därefter gripas misstänkt för mord alternativt dråp.

Det är något oklart vilken relation de båda pojkarna hade med varandra.

– Någon form av relation har de förmodligen. Att två trettonåringar bara stöter på varandra utomhus, utanför tätorten, håller jag för osannolikt, säger Calle Persson på polisen i Region Syd till Fria Tider.

– De har varit bekanta på något sätt.

Aftonbladet skriver att polisen beslagtagit en kniv efter dådet. Den misstänkte 13-åringen är omhändertagen av sociala myndigheter. Deras anhöriga har underrättats om händelsen.

– Den misstänkte kommer inte höras idag. Tidigast i morgon kommer åklagaren att besluta om vidare åtgärder i ärendet, säger Persson.

Polisen genomför nu en teknisk undersökning av platsen för att försöka bringa klarhet i exakt vad det är som har hänt. Utredningen kompliceras av att den misstänkte är under 15 år.

– I vanliga fall när vi har en misstänkt i ett mordärende kan vi bara låsa in honom i en cell och förhöra honom när vi vill, men nu måste vi gå lite mer varsamt fram. Nu är socialtjänsten inkopplad och de kommer väl få göra det mesta jobbet framöver när vi är klara med de polisiära bitarna, säger Calle Persson.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Svenskar vistas utomhus 43 procent mer än vanligt. Överläkare: 70-åringar "som trotsiga tonåringar".0 Plus

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0