13-åring knivmördade jämngammal pojke i Olofström

Publicerad 9 mars 2017 kl 21.44
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En 13-årig pojke misstänks ha knivmördat en jämngammal pojke strax söder om Olofström i Blekinge idag på eftermiddagen.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen får larm strax efter klockan fyra på eftermiddagen. På en plats utomhus, utanför tätorten, påträffas två skadade 13-åriga pojkar. Den ene förs med ambulans till sjukhus medan den andre behandlas på plats för att därefter gripas misstänkt för mord alternativt dråp.

Det är något oklart vilken relation de båda pojkarna hade med varandra.

– Någon form av relation har de förmodligen. Att två trettonåringar bara stöter på varandra utomhus, utanför tätorten, håller jag för osannolikt, säger Calle Persson på polisen i Region Syd till Fria Tider.

– De har varit bekanta på något sätt.

Aftonbladet skriver att polisen beslagtagit en kniv efter dådet. Den misstänkte 13-åringen är omhändertagen av sociala myndigheter. Deras anhöriga har underrättats om händelsen.

– Den misstänkte kommer inte höras idag. Tidigast i morgon kommer åklagaren att besluta om vidare åtgärder i ärendet, säger Persson.

Polisen genomför nu en teknisk undersökning av platsen för att försöka bringa klarhet i exakt vad det är som har hänt. Utredningen kompliceras av att den misstänkte är under 15 år.

– I vanliga fall när vi har en misstänkt i ett mordärende kan vi bara låsa in honom i en cell och förhöra honom när vi vill, men nu måste vi gå lite mer varsamt fram. Nu är socialtjänsten inkopplad och de kommer väl få göra det mesta jobbet framöver när vi är klara med de polisiära bitarna, säger Calle Persson.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Ungsvenskarna vill ha tydligare återvandring

Ungdomsförbundets kritik mot SD.. "Ingen naturlag att alla hundra­tusentals människor som migrerat till Sverige ska få stanna kvar."0 

Nordea tar avstånd från egen vaccinanalys med nazireferens

Analytikerna drev hejdlöst med coronaåtgärderna.. "Vaccinet uppenbarligen så bra att man behöver tvinga människor att ta det."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0