13-åring knivmördade jämngammal pojke i Olofström

Publicerad 9 mars 2017 kl 21.44
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En 13-årig pojke misstänks ha knivmördat en jämngammal pojke strax söder om Olofström i Blekinge idag på eftermiddagen.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen får larm strax efter klockan fyra på eftermiddagen. På en plats utomhus, utanför tätorten, påträffas två skadade 13-åriga pojkar. Den ene förs med ambulans till sjukhus medan den andre behandlas på plats för att därefter gripas misstänkt för mord alternativt dråp.

Det är något oklart vilken relation de båda pojkarna hade med varandra.

– Någon form av relation har de förmodligen. Att två trettonåringar bara stöter på varandra utomhus, utanför tätorten, håller jag för osannolikt, säger Calle Persson på polisen i Region Syd till Fria Tider.

– De har varit bekanta på något sätt.

Aftonbladet skriver att polisen beslagtagit en kniv efter dådet. Den misstänkte 13-åringen är omhändertagen av sociala myndigheter. Deras anhöriga har underrättats om händelsen.

– Den misstänkte kommer inte höras idag. Tidigast i morgon kommer åklagaren att besluta om vidare åtgärder i ärendet, säger Persson.

Polisen genomför nu en teknisk undersökning av platsen för att försöka bringa klarhet i exakt vad det är som har hänt. Utredningen kompliceras av att den misstänkte är under 15 år.

– I vanliga fall när vi har en misstänkt i ett mordärende kan vi bara låsa in honom i en cell och förhöra honom när vi vill, men nu måste vi gå lite mer varsamt fram. Nu är socialtjänsten inkopplad och de kommer väl få göra det mesta jobbet framöver när vi är klara med de polisiära bitarna, säger Calle Persson.


Nyheter från förstasidan

Politico: Israel har spionerat på Trump

Trump vill inte tro på det. "Allt är möjligt, men jag tror inte på det."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jan Tullberg. Märkliga liberala konspirationsteorier om alternativmedia.0 

Vetenskap

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Ny storstudie avslöjar IQ-skillnaderna mellan vita och svarta. Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0