"13-årig rånare" högg ihjäl 55-årig kvinna i Kungälv

Rånoffret har avlidit efter svåra knivskador

Publicerad 23 maj 2020 kl 11.20

Inrikes. En pojke som uppges vara 13 år gammal har gripits för det brutala rånförsöket i Kungälv den 10 maj, då en 55-årig kvinnan blev svårt knivhuggen. Under fredagen avled kvinnan, enligt GT.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 10 maj som en 55-årig kvinna blev svårt knivskuren i samband med ett så kallad misslyckat rånförsök på en cykel- och gångbana i närheten av Thorildskolan i Kungälv.

Förövaren försökte komma över kvinnans mobiltelefon men hon värjde sig och blev då knivskuren, varpå gärningspersonen sprang från platsen.

Kvinnan har sedan dess vårdats på sjukhus för kritiska skador, men på fredagen avled hon.

Enligt GT har polisen den här veckan kunnat gripa en 13-årig pojke för gärningen, som först rubricerades som mordförsök och grovt rån.

– Ärendet är omrubricerat till mord. Utredningen i övrigt fortsätter med full kraft, säger Christian Nylén, lokalpolisområdeschef i Kungälv, till tidningen men är i övrigt förtegen om händelsen.

13-åringen har omhändertagits av socialtjänsten och det hela utreds som en "LUL 31-utredning", beroende den misstänktes låga ålder. Om förövaren verkligen är under 15 år är han inte straffmyndig.

I sociala medier sprids nu namn och bild på den dödade kvinnan.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.