Afrikaner som väller in i Italien.

Österrikes säkerhetstjänst: 15 miljoner afrikaner på väg mot Europa

Publicerad 8 januari 2017 kl 14.01
Av Mattias Albinsson

Utrikes. 15 miljoner afrikaner är på väg mot Europa de kommande fyra åren. Det varnar Österrikes militära underrättelse­tjänst (HNaA) för, skriver tyska Bild.

Dela artikeln

Det handlar om en "armé" av afrikaner som lockas av bidragen och de europeiska ländernas välstånd och som därför vill lämna sina hemländer i förhoppning om ett bättre liv.

Afrikanerna väntas i synnerhet komma från länder som Nigeria, Kongo-Kinshasa, Sudan och Etiopien. Det är en invandringsvåg som kommer "växa massivt" om inte EU agerar, varnar HNaA.

Anledningen till den befarade invandrings­vågen är en växande arbetslöshet i dessa länder. Det rör sig om länder med gigantiska födelse­överskott och en kraftig befolknings­ökning men förhållandevis låg ekonomisk tillväxt.

HNaA är noga med att poängtera att dessa afrikaner är "ekonomiska flyktingar" som kommer "primärt av ekonomiska anledningar" till skillnad från dem som kommer från länder som Somalia och Eritrea.

HNaA föreslår att EU stärker gränsskyddet mot tredje världen och tar krafttag för att repatriera illegala invandrare för att visa att det inte lönar sig för afrikanerna att försöka ta sig till Europa. Man föreslår även åtgärder för att hjälpa de afrikanska ländernas ekonomier så att arbets­tillfällen skapas som stävjar vågen av invandrare.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.