17-årig flicka brutalt misshandlad – stenades i ansiktet

Publicerad 10 augusti 2020 kl 10.03

Inrikes. En 17-årig flicka blev oprovocerat misshandlad på Hisingen i Göteborg i torsdags. Maskerade gärningsmän höll henne i håret och matade slag i ansiktet med en sten, uppger GT. Flickan trodde att hon skulle dö.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax efter klockan 22 i torsdags som en 17-årig flicka blev brutalt misshandlad vid Backaskolan på Hisingen.

Flickan satt på platsen med en kompis. Plötsligt kom det fram tre maskerade personer och började misshandla henne svårt.

17-åringen ställde sig först upp för att hälsa, men blev då attackerad.

– Jag trodde de skulle skämta med oss eller något. Men de sa ingenting, de bara drog ner mig i marken och började slå mig. Matade slag i mitt ansikte. En person höll i mitt hår och en annan hade en sten i handen och matade slag mot min näsa, säger hon till GT.

Flickan försökte resa sig upp men drogs ned till marken igen och blev sparkad på hela kroppen, på huvudet, benen, ansiktet, magen, revbenen, uppger tidningen.

Hennes kompis försökte gå emellan men det gick inte heller.

Offret lyckades till slut få upp sin mobiltelefon och ringde sin pappa. Han svarade inte men hon låtsades som att han gjorde det, och då sprang gärningsmännen därifrån.

Ett par dagar efter misshandeln är hon fortfarande sönderslagen och vågar inte gå ut själv. Hon har troligen fått en fraktur i ansiktet och en bruten näsa, enligt GT.

Även GP har uppmärksammat händelsen.

– Jag grät och skrek att de skulle sluta men de bara fortsatte. Där och då trodde jag att jag skulle dö, säger flickan till tidningen.

Ingen är gripen, men polisen bekräftar anmälan. Gärningsmännen sade inte ett ord, men beskrivs som långa, smala och svartklädda.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0