Foto: PressTV

20 minuter av skräck: Video visar hur Fredrik Reinfeldts allierade beter sig i Syrien

Publicerad 13 september 2012 kl 09.05

Utrikes.Avrättningar av krigsfångar, tortyr av civila, en massaker på ett postkontor och likskändningar och grova våldsbrott mot lokalbefolkningen. De mediahyllade rebellerna - som får ett omfattande ekonomiskt bistånd från Sveriges regering - begår brott mot mänskligheten i Syrien.
- Vi ska vara stolta, säger Fredrik Reinfeldt om Sveriges bistånd till verksamheten.

Gilla artikeln på Facebook

Nya bilder kommer nu från Syrien som uppges visa hur den Fria Syriska Armén (FSA) agerar i Aleppo. Det är den regeringslojala aktivistgruppen Syrian Truth som satt ihop en video med flera olika sekvenser som har spelats in av rebellerna själva, i syfte att skrämma sina motståndare eller att skryta för andra rebeller.

På de mycket otäcka bilderna visas hur såväl civila syrier som krigsfångar avrättas närmast rutinmässigt av beväpnade män som bär rebellernas kännemärken. Fria Tider har inte kunnat verifiera äktheten i alla klipp som visas i videon, men i vart fall två sekvenser går att spåra till händelser som har beskrivits som övergrepp från rebellernas sida även av medier som SVT och CNN.

Youtube 

En sekvens (5 minuter in) visar hur rebeller tillhörande en islamistisk undergrupp, som står under FSA:s kontroll, avrättar en medlem i en inflytelserik civil familj i Aleppo. I klippet kan ses hur en ledande islamist läser upp en muslimsk "dödsdom" och hur rebellerna därefter skjuter sitt offer en gång i huvudet och därefter – för nöjes skull – flera gånger i olika ställen på kroppen.

På ett annat ställe i videon (6 minuter in) visas en sekvens som ser ut att föreställa en avrättning av en äldre civil man. Rebellerna sätter den gamle mannen på marken och skjuter honom i bakhuvudet med automatkarbin.

En stund senare syns hur rebellerna stormar ett postkontor i Aleppo och skjuter vilt bland den obeväpnade personalen. Minst ett tiotal personer dog under attacken, och en stund senare roar sig rebellerna med att kasta ned döda kroppar från postkontorets tak.

"Allah Akbahr", skriker rebllerna när de livlösa kropparna faller till marken.

Delar av videon från postkontoret har tidigare visats på bland annat RT och publicerats på Fria Tider, men sättet människorna dött på var då oklart. På den nya videon kan man emellertid se hur rebellerna skjuter in i en folkmassa av postarbetare som försöker fly från byggnaden när de kommer.

Reinfeldt: Vi ska vara stolta
Under Fredrik Reinfeldt sommartal i augusti kommenterade han det faktum att Sverige är en av de länder som ger allra mest skattepengar till rebellerna i Syrien. Han önskade också erbjuda den militära ledningen för rebellerna – det Syriska Nationell Rådet – ett tillfälle att mötas i Sverige.

– Vad som kommer efter Assadregimen vet vi ännu inte. Sverige tänker ändå anstränga sig för att finnas till stöd och hjälp. Vi är en av världens största bidragsgivare och ger över 110 miljoner till situationen i Syrien och jag tycker att vi ska vara stolta över det, sade Fredrik Reinfeldt.

– Därför ska Syriska nationella rådet beredas möjlighet att hålla sitt nästa styrelsemöte här i Sverige, fortsatte statsministern.

Foto: Pressbild: Johan Hedberg/Moderaterna Fredrik Reinfeldt lovade än mer stöd till rebellerna under sitt sommartal i Gustavsberg.

Tidningen The Guardian har tidigare avslöjat att Syriska Nationella Rådet leds av en liten grupp medlemmar i den kontroversiella Bilderberg­gruppen. Även Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Jonas Bonnier är medlemmar i samma hemlighetsfulla organisation.

Redan i början av mars meddelade regeringen att man övervägde att skicka svenska skattepengar, så kallat demokratibistånd, till de islamistiska rebellerna i Syrien.

– Vi tvekar inte att pröva den typen av förfrågningar. Det finns en anledning att bygga upp kapacitet och att kunna erbjuda dem möjligheter för att nå ut med sitt budskap, sade biståndsminister Gunilla Carlsson när hon intervjuades om bistånd till den syriska oppositionen i TV4 i mars i år.

När ministern gjorde sitt uttalande till den Bonnierägda tv-kanalen hade hon precis avslutat ett möte i Turkiet, där den svenska regeringen tillsammans med USA träffade representanter för terrorstämplade syriska rebellgrupper.

– Detta är ytterligare ett exempel på att vårt bistånd måste förnyas – för frihet och mot förtryck, sade Carlsson till SVT när hon skulle förklara varför skattemedel ska gå till beväpnade islamistiska grupper i utlandet.

Uppdatering 1: Videon är nu tillbaka på Youtube efter att ha tagits bort.
Uppdatering 2: Videon är nu tillbaka via LiveLeak efter att återigen ha tagits bort av Youtube.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Vetenskap

Ungas krav på könsbyte går oftast över med åren. Upplevelsen av att vara "född i fel kön" oftast tillfällig.0 

Mystisk mask med jätteögon har högupplyst syn. Forskare fascineras av upptäckten.0 

Kultur

Dolph Lundgren till svenskarna: "Vakna, vikingar!". Hollywoodstjärnan rasar mot låga straffen för våldtäktsmän.0 

Kommenterar "stora tuttar" – då blir programledaren vansinnig. Feministkaoset i "Bachelorette Sverige".0