Asylkaoset 2.0

6,6 miljoner asylsökare på väg mot Europa

Publicerad 25 maj 2017 kl 10.58
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Ett nytt asylkaos hotar Europa när miljoner invandrare försöker ta sig till EU i förhoppning om ett bättre liv här. Det skriver Die Welt som citerar uppgifter till Bild.

Gilla artikeln på Facebook

Just nu befinner sig runt 6,6 miljoner människor i Nordafrika, Jordanien och Turkiet varifrån de hoppas ta sig till Europa, antingen via Grekland eller med båt över Medelhavet.

Antalet har ökat med mer än 600 000 sedan januari i år, vilket gör att ett asylkaos liknande det som drabbade Europa 2015 hotar. 76 000 invandrare befinner sig längs den så kallade Balkanrutten, varav merparten i Grekland.

Italien är hårdast drabbat av den båtburna invandringen och enligt Bild är de flesta av dem som anländer så kallade ekonomiska migranter. De kommer från länder som Nigeria, Bangladesh, Guinea, Elfenbenskusten och Gambia och hoppas på asyl och bidrag i något av Europas välfärdsländer.

Ställda inför det nya asylhotet har de tyska kristdemokraterna CDU lagt om sin invandrings­politik. Partiet vill nu skicka tillbaka invandrarna till deras hemländer igen och vill att de båtar som stoppas på Medelhavet bogseras tillbaka till Afrika. Det är ett löfte som partiet går till val på i höst.


"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringsrapport kräver åtgärder mot alternativa medier

Vill tysta kritiska medier. Tar stöd från Expo, #jagärhär och Näthatsgranskaren.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.