Asylkaoset 2.0

Danska sågningen av Sverige: "Asyl-amok"

Publicerad 23 augusti 2019 kl 15.21

Inrikes. Danmarks mer strikta invandringspolitik blir inte så verkningsfull eftersom Sverige ändå släpper in tiotusentals invandrare varje år, som sedan fritt kan röra sig i EU, heter det i den danska nättidningen Den Korte Avis.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Poul Erik Andersen på Den Korte Avis som nu totalsågar svensk invandringspolitik, som han menar har löpt "amok".

Han påpekar att Sverige släpper in långt fler invandrare än Danmark.

Det är ett stort problem, menar han, eftersom utomeuropeiska invandrare på så sätt ändå får EU-medborgarskap, och sedan fritt kan röra sig över gränserna.

Enligt Poul Erik Andersen har Sverige under årets första sju månader i år beviljat lika många medborgarskap som Danmark gör på sex år, närmare bestämt 36.312. Under sex år i Sverige har 313.005 personer fått medborgarskap, skriver han.

Danmark har krav för medborgarskap, men det finns det inte i Sverige, påpekar han. I Sverige är det bara en administrativ process.

Förra året fick 2.863 personer medborgarskap i Danmark, medan Sverige beviljade 61.312 stycken. Särskilt gynnsam är svensk invandringspolitik för syrier och somalier, förklarar han. 2018 fick 11.354 syrier medborgarskap i Sverige, medan Danmark bara beviljade sex stycken. Samtidigt fick 7.089 somalier svenskt medborgarskap, medan endast 43 somalier erhöll danskt medborgarskap. 6.425 statslösa fick medborgarskap i Sverige förra året, medan Danmark gav 92 stycken medborgarskap.

Danmark har i stället satsat på att skicka hem somalier, eftersom deras hemland anses vara tillräckligt tryggt.

"Den hämningslösa svenska utdelningen av medborgarskap ger varje år tiotusentals afrikaner och araber fri tillgång till både Danmark och övriga EU-länder. Om en somalier med ett svenskt pass anländer och inte kan tala ett ord varken svenska eller engelska, kan han inte avvisas vid en passkontroll. Tack vare sitt svenska medborgarskap har de nu blivit EU-medborgare med de rättigheter som följer i såväl Danmark som resten av EU", skriver Andersen i Den Korte Avis.


Nyheter från förstasidan

BBC om Sverige: "Vad är det som händer?"

"Är Sverige en mångkulturell mardröm?" Statliga brittiska mediebolaget chockas av svenska utvecklingen med bomber och våld.0 

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Jag Tullberg. Sveriges elit har envist undergrävt vår homogenitet.0 

Vetenskap

Studie: Somaliers IQ ännu lägre än man tidigare trott. Forskare bestämde sig för att undersöka frågan grundligt.0 Plus

Laestadius tros ha spridit kornet i Norrbotten. Forskarna upptäckte sambandet av en slump.0 

Kultur

Beslutet: Storkyrkan i Gamla stan målas rosa. Kyrkorådet, länsstyrelsen och Skönhetsrådet överens.0