Personer som kritiserat kvinnliga makthavare på Fria Tider får besök av reportrar.

" />

Personer som kritiserat kvinnliga makthavare på Fria Tider får besök av reportrar.

" />

Personer som kritiserat kvinnliga makthavare på Fria Tider får besök av reportrar.

" />
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson hänger ut vanliga svenskar som kommenterat anonymt på nätet. Personuppgifterna har han köpt från den våldsbejakande vänsterextrema organisationen Researchgruppen, som upprättat ett åsiktsregister över tusentals meningsmotståndare.

75-åring kritiserade "genusmaffian" – fick hembesök av Expressen

Publicerad 13 december 2013 kl 11.15

Inrikes.Expressen fortsätter idag sina uthängningar av privatpersoner som kommenterat på Fria Tider och Avpixlat. Idag riktar tidningen in sig på vad man kallar "kvinnohatare" – vilket i många fall visar sig vara helt vanliga svenskar som kritiserat högt uppsatta kvinnliga makthavare.

Gilla artikeln på Facebook

Ett exempel på "det massiva kvinnohatet" som Expressen har grävt fram ur vänsterextrema Researchgruppens åsiktsregister är en lokal SD-politiker i Ystad som i en kommentar skrivit att "allt är möjligt i GenusMångfaldsHelvetet Sväääärje".

En annan "kvinnohatare" visar sig vara 75-årig man i Mellansverige som fick besök av Expressen av den enda anledningen att han använt sig av ord som "genuspatrasket" och "genusmaffian" i sina kommentarer.

"Lisa Bjurwald är en babblande virrig vandrande katastrof", skriver en 67-årig akademiker i Göteborg som därför hängs ut med namn och titel i Expressen.

Reportern David Baas har också hittat en man i 60-årsåldern som kallat Annie Lööf för "kopparödla", och en 53-åring hängs ut med namn eftersom han skrivit att han hoppas slippa se näringsministerns "efterblivna leende" efter nästa val.

En 69-årig sverigedemokrat i Nynäshamn blir uthängd eftersom han kallat Angeles Bermudez-Svankvist, tidigare chef för Arbetsförmedlingen, för "batikhäxa".

De kvinnor som "männen på Avpixlat hatar allra mest" är enligt Expressen Annie Lööf, Katarina Mazetti, Birgitta Ohlsson, Helle Klein, Lisa Bjurwald, Mona Sahlin och Angeles Bermudez-Svankvist.

Läs också:
Utredning: Förbjud kritik mot feminister


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Danska sågningen av Sverige: "Asyl-amok"

Sveriges "hämningslösa" invandring gör gränskontrollerna verkningslösa. "Tiotusentals afrikaner och araber" tar sig in i Europa genom Sverige, lyder kritiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0