Sexmordet på 13-åringen

Afghanskt gäng våldtog och mördade Leonie, 13

Publicerad 7 juli 2021 kl 20.21

Utrikes. Österrike skakas av historien om Leonie, 13, som blev bestialiskt gruppvåldtagen och mördad av fyra afghaner som uppehöll sig illegalt i landet genom att utnyttja regeringens slappa invandrings­politik. Nu kräver familjen att staten hålls ansvarig för hennes död.

Gilla artikeln på Facebook

På lördagen 26 juni hittades ett sargat lik dumpat vid ett träd i stadsdelen Donaustadt i Wien.

Det visade sig handla om 13-åriga Leonie, som inte hade kommit hem kvällen innan, då hon gått ut för att träffa en väninna.

Det stod snart klart att Leonie hade blivit drogad och upprepade gånger våldtagen innan hon mördades och kroppen dumpades.

Tre av de misstänkta afghanerna 16, 18 och 25, har gripits av polisen. En fjärde, 22-årig afghan, är på fri fot men jagas med en europeisk arresteringsorder. Det är 16-åringen som tros ha lurat med sig Leonie till 18-åringens lägenhet, där de äldre afghanerna befann sig.

Samtliga afghaner hade fått avslag på sina asylansökningar och uppehöll sig alltså i Österrike illegalt. Men precis som i Sverige är Österrike slappa med att sätta avvisade asylsökare i förvar, vilket enligt föräldrarna till flickan orsakade hennes död.

22-åringen hade rapporterats till polisen vid sex olika tillfällen sedan 2016 misstänkt för brott som misshandel, narkotikabrott och häleri. Han släpptes ur fängelset i början av 2021 efter att ha avtjänat ett nio månader långt straff, skriver RTL.

Leonies mamma, Melanie, reagerar kraftigt på detta i en intervju med Heute.

– Ilsken blir starkare nu. Varför var killen fortfarande i landet? Var var politikerna? Varför utvisades han inte? säger hon.

Familjen kommer nu att driva en skadeståndstalan mot staten, med hänvisning till att hennes död kunde ha undvikits om afghanerna hade utvisats som de skulle.


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ännu en "svensk" skjutning i Köpenhamn

Man avrättades på frisersalong. En dansk 15-åring träffades också av skotten och skadades i handen.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Mer från Utrikes

FN skyllde svält på "klimatet" – får bakläxa av forskare

Slog fast orsaken direkt.. Forskare: "Viktigt att inte automatiskt anta att allt dåligt som händer sker på grund av klimatförändringar."0 

"Årets flyktingkvinna" dömd för grov penningtvätt

Hyllades av medierna i Finland.. Saido Mohamed lyfte barnbidrag i sin systers namn i tio år.0 

Vetenskap

Svenskarnas fynd: 3.300 år gammal guldskatt. Lyckades tyda meddelande på mångtusenårigt sigill.0 Plus

Kultur

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0