Lustmordet på Leonie

Afghanskt gäng våldtog och mördade Leonie, 13

Publicerad 7 juli 2021 kl 20.21

Utrikes. Österrike skakas av historien om Leonie, 13, som blev bestialiskt gruppvåldtagen och mördad av fyra afghaner som uppehöll sig illegalt i landet genom att utnyttja regeringens slappa invandrings­politik. Nu kräver familjen att staten hålls ansvarig för hennes död.

Gilla artikeln på Facebook

På lördagen 26 juni hittades ett sargat lik dumpat vid ett träd i stadsdelen Donaustadt i Wien.

Det visade sig handla om 13-åriga Leonie, som inte hade kommit hem kvällen innan, då hon gått ut för att träffa en väninna.

Det stod snart klart att Leonie hade blivit drogad och upprepade gånger våldtagen innan hon mördades och kroppen dumpades.

Tre av de misstänkta afghanerna 16, 18 och 25, har gripits av polisen. En fjärde, 22-årig afghan, är på fri fot men jagas med en europeisk arresteringsorder. Det är 16-åringen som tros ha lurat med sig Leonie till 18-åringens lägenhet, där de äldre afghanerna befann sig.

Samtliga afghaner hade fått avslag på sina asylansökningar och uppehöll sig alltså i Österrike illegalt. Men precis som i Sverige är Österrike slappa med att sätta avvisade asylsökare i förvar, vilket enligt föräldrarna till flickan orsakade hennes död.

22-åringen hade rapporterats till polisen vid sex olika tillfällen sedan 2016 misstänkt för brott som misshandel, narkotikabrott och häleri. Han släpptes ur fängelset i början av 2021 efter att ha avtjänat ett nio månader långt straff, skriver RTL.

Leonies mamma, Melanie, reagerar kraftigt på detta i en intervju med Heute.

– Ilsken blir starkare nu. Varför var killen fortfarande i landet? Var var politikerna? Varför utvisades han inte? säger hon.

Familjen kommer nu att driva en skadeståndstalan mot staten, med hänvisning till att hennes död kunde ha undvikits om afghanerna hade utvisats som de skulle.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Morgan Johansson avfärdar kritikerna som "överklassen"

Efter angreppet mot Ivar Arpi. "Överklassen har aldrig tålt att bli ifrågasatt, särskilt inte av arbetarrörelsen."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

"Bytte kön" på fiskar med hjälp av soja. Japanska forskarnas lyckade experiment.0 

Ryssar råkade välta rymdstationen. Tappade radiokontakt med jorden efter häftig gir.0 

Kultur

Nya anti-transboken för barn: "Elefanter är inte fåglar". 22-årig högerprofil bakom barnboken.0