Sexmordet på 13-åringen

Feministernas protest: "Patriarkatets fel" att afghanerna våldtog och mördade 13-åringen

Scrolla för video...

Publicerad 8 juli 2021 kl 17.04

Utrikes. En "feministisk insatsgrupp" tog sig in på en tidningsredaktion i Österrike för att protestera mot tidningens "rasistiska" bevakning av fallet med 13-åriga Leonie, som gruppvåldtogs och mördades av afghaner.

Dela artikeln

© Privat

Mördade Leonie.

Fyra illegala afghaner är misstänkta för det bestialiska lustmordet på Leonie, 13, vars sargade kropp hittades dumpad vid ett träd i Wien.

Fallet har fått mycket stor uppmärksamhet i österrikisk media. Men feminister anser att rapporteringen är "rasistisk".

En "feministisk insatsgrupp" som kallar sig Wiener Einsatzgruppe Feministische Alarmabteilung (Wefa) stormade på onsdagen redaktionen tillhörande den stora nyhetsportalen oe24.at i Wien.

Filmer från händelsen visar hur de maskerade feministerna börjar skrika slagord och anklaga tidningen för att sprida "rasism och sexism" i sin rapportering om våldtäktsmordet. Samtidigt försöker medarbetare på redaktionen förgäves få dem att lämna lokalen.

I flygblad som feministerna delade ut rasar de mot att medierna rättfärdigar "det mordiska patriarkatet" genom sin bevakning av mordet, skriver Junge Freiheit.

De anklagar också medierna för att skriva om afghanernas bakgrund för kunna kunna "lyfta fram deras påstådda kulturellt betingade kriminalitet".

Tre av de de afghaner som misstänkts för mordet, 16, 18 och 25, har gripits av polisen. En fjärde, 22-årig afghan, är på fri fot men jagas med en europeisk arresteringsorder. Samtliga afghaner befann sig illegalt i Österrike efter att ha fått avslag på sina asylansökningar. Leonies föräldrar kommer att driva en skadeståndstalan mot staten, med hänvisning till att den 13-åriga dotterns död kunde ha undvikits om afghanerna hade utvisats som de skulle.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

USA:s inflation fortsätter öka – mer än väntat

Vänder uppåt igen.. Börserna faller och förväntningarna på räntesänkningar minskar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Ungas krav på könsbyte går oftast över med åren. Upplevelsen av att vara "född i fel kön" oftast tillfällig.0 

Mystisk mask med jätteögon har högupplyst syn. Forskare fascineras av upptäckten.0 

Kultur

Dolph Lundgren till svenskarna: "Vakna, vikingar!". Hollywoodstjärnan rasar mot låga straffen för våldtäktsmän.0 

Kommenterar "stora tuttar" – då blir programledaren vansinnig. Feministkaoset i "Bachelorette Sverige".0