Alternativ för Sverige
Alternativ för Sverige på plats i Ryssland.

AFS: OK när politiker åker till Bilderberg – men vi är ett hot när vi besöker Ryssland

Publicerad 4 juni 2018 kl 15.01

Inrikes. Alternativ för Sverige besöker en nationalistkonferens i Ryssland, och i media utmålas detta som ett hot mot Sverige. Partiet svarar med att belysa journalisternas hyckleri. "Det är helt OK för svensk media när vårt toppskick inom politiken och näringsliv är med på Bilderberggruppens årliga möten."

Gilla artikeln på Facebook

Alternativ för Sverige är just nu på en stor konferens i Ryssland för att knyta kontakter med andra europeiska nationalistpartier.

Bland andra Lega Nord, FPÖ, AfD och Front National väntas delta på konferensen "Development of Parliamentarism", som hålls i den ryska huvudstaden Moskva.

Men i Sveriges Radio misstänkliggörs besöket. "AFS möter Putinvänner i Ryssland", skriver Ekot.

Enligt Oscar Jonsson, doktorand vid Försvarshögskolan, är det "högst intressant" att AFS väljer att besöka Ryssland. Detta eftersom Ryssland, enligt honom, kan tänkas försöka påverka det svenska riksdagsvalet.

Men att Ryssland skulle syssla med påverkansoperationer mot Sverige är inget AFS partiledare Gustav Kasselstrand köper.

– Det är rent nonsens. Det där är ett hjärnspöke, säger han till Ekot och påpekar att Sverige i stället borde förbättra relationer med Ryssland.

Konferensen, som väntas samla hela 550 parlamentariker från hela världen, målas ut som något som en sammansvärjning, där "källor" på plats menar att de politiker som bjudits in egentligen bara är sådana "som Kreml stödjer, för att initiera och stärka samarbeten och allianser", skriver Sveriges Radio.

Alternativ för Sveriges Viktor Södermark svarar dock genom att belysa vilket hyckleri detta är.

"Det är helt OK för svensk media när vårt toppskick inom politiken & näringslivet är med på Bilderberggruppens årliga möten. När AfS ansluter sig till andra nationalistiska krafter är det dock ett "hot" mot demokratin & valet", skriver han på Twitter.

Under det hemlighetsfulla Bilderbergmötet, arrangeras varje år, träffas ett hundratal noga handplockade framträdande globalister för att utan allmänhetens insyn samtala om huvudlinjerna för världspolitiken. Media bryr sig dock inte om att granska mötet på ett seriöst sätt, trots att det samlar den globala makteliten och demokratiskt valda ledare bakom stängda dörrar. Förra året deltog tre svenskar, däribland Centerpartiets ledare Annie Lööf. Även Fredrik Reinfeldt och nuvarande statsminister Stefan Löfven har medverkat i gruppen. Enligt Löfven så diskuterades bland annat "Ryssland" när han medverkade.

På SR:s hemsida kunde man i maj 2016 läsa om Bilderberggruppen under "konspirationsteorier", och att det "utmärkande för konspirationsteorierna är att de bygger på ett selektivt urval av fakta, att de fokuserar på någon bisak eller inte helt utredd detalj för att kunna utså tvivel om helheten". 2013 kunde man lyssna på ett förlöjligande program i P3 om Bilderberg och "foliehattar".

Enligt Expressen kommer Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov öppningstala under den pågående konferensen i Ryssland.


Nyheter från förstasidan

Demonstration mot vaccin och coronaåtgärder i Stockholm

Ca 400 personer på plats. Polisen planerar att upplösa demonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm 0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Så blev människan ett landdjur. Uppsalaforskare studerade hur dagens benmärg uppstod.0 

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0