Alternativ för Sverige
Alternativ för Sverige på plats i Ryssland.

AFS: OK när politiker åker till Bilderberg – men vi är ett hot när vi besöker Ryssland

Publicerad 4 juni 2018 kl 15.01

Inrikes. Alternativ för Sverige besöker en nationalistkonferens i Ryssland, och i media utmålas detta som ett hot mot Sverige. Partiet svarar med att belysa journalisternas hyckleri. "Det är helt OK för svensk media när vårt toppskick inom politiken och näringsliv är med på Bilderberggruppens årliga möten."

Dela artikeln

Alternativ för Sverige är just nu på en stor konferens i Ryssland för att knyta kontakter med andra europeiska nationalistpartier.

Bland andra Lega Nord, FPÖ, AfD och Front National väntas delta på konferensen "Development of Parliamentarism", som hålls i den ryska huvudstaden Moskva.

Men i Sveriges Radio misstänkliggörs besöket. "AFS möter Putinvänner i Ryssland", skriver Ekot.

Enligt Oscar Jonsson, doktorand vid Försvarshögskolan, är det "högst intressant" att AFS väljer att besöka Ryssland. Detta eftersom Ryssland, enligt honom, kan tänkas försöka påverka det svenska riksdagsvalet.

Men att Ryssland skulle syssla med påverkansoperationer mot Sverige är inget AFS partiledare Gustav Kasselstrand köper.

– Det är rent nonsens. Det där är ett hjärnspöke, säger han till Ekot och påpekar att Sverige i stället borde förbättra relationer med Ryssland.

Konferensen, som väntas samla hela 550 parlamentariker från hela världen, målas ut som något som en sammansvärjning, där "källor" på plats menar att de politiker som bjudits in egentligen bara är sådana "som Kreml stödjer, för att initiera och stärka samarbeten och allianser", skriver Sveriges Radio.

Alternativ för Sveriges Viktor Södermark svarar dock genom att belysa vilket hyckleri detta är.

"Det är helt OK för svensk media när vårt toppskick inom politiken & näringslivet är med på Bilderberggruppens årliga möten. När AfS ansluter sig till andra nationalistiska krafter är det dock ett "hot" mot demokratin & valet", skriver han på Twitter.

Under det hemlighetsfulla Bilderbergmötet, arrangeras varje år, träffas ett hundratal noga handplockade framträdande globalister för att utan allmänhetens insyn samtala om huvudlinjerna för världspolitiken. Media bryr sig dock inte om att granska mötet på ett seriöst sätt, trots att det samlar den globala makteliten och demokratiskt valda ledare bakom stängda dörrar. Förra året deltog tre svenskar, däribland Centerpartiets ledare Annie Lööf. Även Fredrik Reinfeldt och nuvarande statsminister Stefan Löfven har medverkat i gruppen. Enligt Löfven så diskuterades bland annat "Ryssland" när han medverkade.

På SR:s hemsida kunde man i maj 2016 läsa om Bilderberggruppen under "konspirationsteorier", och att det "utmärkande för konspirationsteorierna är att de bygger på ett selektivt urval av fakta, att de fokuserar på någon bisak eller inte helt utredd detalj för att kunna utså tvivel om helheten". 2013 kunde man lyssna på ett förlöjligande program i P3 om Bilderberg och "foliehattar".

Enligt Expressen kommer Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov öppningstala under den pågående konferensen i Ryssland.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Inrikes

Dog på sin balkong efter arbetspasset på Northvolt

"Det är bara en chock alltihop".. Fortfarande oklart vad som orsakat de många dödsfallen.0 

Har avslutat aspirantutbildningen. "Ni kommer att göra skillnad i många människors liv."0 

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0