Aftonbladet: Skicka bidragsinvandrare till Danderyd och Lidingö

Publicerad 20 juni 2024 kl 14.02

Inrikes. Aftonbladet anser att Socialdemokraterna behöver gå längre i sin ambition att genom tvångsåtgärder "blanda" svenskar med invandrare.

Dela artikeln

Socialdemokraterna har börjat göra tvångsintegration till en kärnfråga.

Lawen Redar, som leder partiet arbetsgrupp mot segregationen, har varit tydligt med att politiken innebär svenskar med tvång ska flyttas runt till exempelvis invandrartäta skolor.

Aftonbladet anser dock inte att S går tillräckligt långt i denna ambition. "S måste våga flytta fattiga till Danderyd", lyder rubriken till en ledarartikel i den S-märkta tidningen.

Enligt skribenten Susanna Kierkegaard krävs den "en aktiv politik för att fler från de utsatta grupperna kan bosätta sig i ekonomiskt starkare områden". Närmare bestämt genom att skicka bidragstagande invandrare till rika områden.

"Vill Socialdemokraterna på allvar motverka segregationen måste de våga gå längre. Ge förtur till de som vill flytta från utsatta till socioekonomiskt starka områden. Erbjud de som går på försörjningsstöd lägenheter på Lidingö eller i Danderyd", skriver Susanna Kierkegaard.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.