Fria Tider avslöjar
ÅKTE FAST: Christoffer Röstlund Jonsson deltar i SVT:s "Debatt" för att förklara att gatukonstnären Dan Park är "rasist". Till höger: Röstlunds samtal med knarklangaren.

Aftonbladet-veteran i stor kokainhärva

Publicerad 28 april 2016 kl 13.39

Inrikes. Den 38-årige vänsterjournalisten Christoffer Röstlund Jonsson, känd från bland annat Aftonbladet och SvD, är en av de tio personer som i veckan dömdes i en omfattande kokainhärva i Stockholm. Det kan Fria Tider avslöja idag.
– Jag har hatt på mig och står utanför, säger Aftonbladet-profilen till knarklangaren "Fred" i ett telefonsamtal som polisen avlyssnat.

Gilla artikeln på Facebook

Efter att ett kriminellt invandrargäng i augusti 2014 dömdes för att ha sålt kokain har ett stort antal köpare kunnat identifieras och åtalas.

En av köparna är journalisten Christoffer Röstlund Jonsson, som enligt åklagare Tobias Kudrén innehade 0,65 gram kokain på Södermalm i Stockholm den 14 september 2013.

Bland bevisen mot mot den 38-årige Aftonbladet-veteranen fanns sms och ett inspelat samtal där han kommer överens med en knarklangare som kallar sig "Fred" om att träffas på Folkungagatan. Journalisten använde samma mobiltelefonnummer som han har registrerat hos Hitta.se.

– Jag har hatt på mig och står utanför, förklarade Röstlund Jonsson under samtalet.

När 38-åringen förhördes av polisen i december 2013 identifierade han sig med sin presslegitimation. Han erkände omedelbart att han köpt drogerna men uppgav att han inte mindes så mycket av händelsen eftersom han var så full. I måndags dömdes han till att betala 100 dagsböter på 280 kronor för ringa narkotikabrott.

Christoffer Röstlund Jonsson har tidigare jobbat på Aftonbladet och Metro och även varit reporter och webbredaktör vid Svenska Dagbladet. Idag arbetar han på Tidningen Hammarby/Skarpnäck, men skriver även debattartiklar, ofta uppfyllda av ett starkt antirasistiskt patos, i andra medier.

Efter det senaste riksdagsvalet väckte han uppmärksamhet bland kollegorna med en artikel i Dagens Media. Han gick till angrepp mot uppfattningen att journalister i Stockholm skulle leva i sin egen bubbla och att "alla är Fredrik Virtanen (som även han är dömd för kokainbrott, FT:s anm.)".

"Enligt både proffsanalytiker och glada amatörer är det journalisterna som ska lastas för att det snart sitter drygt 50 rasister i riksdagen", klagade 38-åringen.


Man hittades död i öknen. Ska ha försökt våldta åsna som sparkade bakut, enligt uppgifter i sociala medier.57 Plus

Nya Sverigebilden

Kommer tvingas bryta sin passunion med Sverige, enligt dansk toppolitiker. Som arabland kommer Sverige inte längre ha mycket gemensamt med Danmark, menar hon.0 Plus

Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake. Tusentals samlades för att hitta varelsen som ger ifrån sig lätet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

FBI organiserade kidnappning av guvernör

Sanningen om komplotten kryper fram. Gärningsmän manipulerades för att FBI skulle kunna varna för "högerextremt terrorhot".0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.