Åkesson: "En moralisk plikt" att bekämpa Socialdemokraterna

"Dags att sätta Sverige och svenskarna först"

Publicerad 6 juni 2020 kl 13.53

Inrikes. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fokuserade på coronakrisen i sitt årliga nationaldagstal, som han höll utomhus på en äng.

Gilla artikeln på Facebook

Vid 13-tiden på lördagen höll SD-ledaren Jimmie Åkesson sitt årliga nationaldagstal. Mest fokus låg på coronakrisen, men han kom även in på andra frågor.

– Sverige är vårt och tillsammans gör vi allt för att värna det. Det är vår nation, vårt hem. Vi sverigedemokrater har tagit ansvar under denna kris genom att vara ständigt lyhörda och öppna för samtal. Vi har lagt ideologiska skillnader åt sidan för att kunna samlas och samarbeta över gränser, sade han och fortsatte:

– Men det har funnits ett frö av tvivel, och i takt med att Sveriges dödstal skjutit i höjden har detta tvivel blivit allt starkare.

– De ord som Löfven och hans ministrar säger blir mindre värda. Vardagen talar nämligen ett annat språk. Detta är på allvar. Det handlar om varför äldre i Sverige så flagrant utsatts för risker som våra grannländer lyckats undvika. Vi kan inte sitta tysta.

Åkesson anser att det varit helt fel av regeringen att delegera ansvaret till Folkhälsomyndigheten.

– Det är ytterst regeringen som bär ansvaret. Det går inte att lämna walkover, påpekade han.

– Gränsen är nådd, Sverigevänner. Den röda linjen är överskriden. Vi kommer inte ge oss utan fösa den här senfärdiga regeringen framför oss. Vi vill veta hur det kunde gå så här fel. Vi ska fungera som en blåslampa på ett förstelnat etablissemang. Vi ska söka upp vartenda fel och misstag som har begåtts och trumma in frågan om politiskt ansvarsutkrävande. Vi kommer skaka om detta handlingsförlamade vänsterliberala etablissemang. Svaren finns framför oss.

Åkesson ser coronahanteringen som i det närmaste en katastrof.

– Detta är ett haveri, som grundar sig i svagt politiskt ledarskap. Det handlar om en statsminister som lämnat över ansvaret till tjänstemän och som sen i skuggorna, då och då, kommenterat resultaten.

– Ser det positivt ut, kommer Stefan Löfven och tar åt sig äran. Är det dåliga nyheter, då skjuter han fram myndigheten.

– Men din tid i skuggornas landskap är nu förbi.

Enligt Åkesson finns det alltid pengar när det går dåligt för Kultursverige eller tidningar, men inte när den egna befolkningen behöver skydd.

– Inget kan vara mer fel. Det finns ingen skam i att skydda de egna.

SD-ledaren påpekade att Sverige har byggts upp utifrån tanken att man som medborgare bidrar och sedan får. Man tar helt enkelt hand om varandra. Men det gäller inte längre.

– Detta har successivt raderats ut, sade Åkesson.

– Omvärlden förstår inte vad som pågår här. Det lyser rött när en svensk närmar sig andra gränser. Vi är portade. Detta är pinsamt.

Jimmie Åkesson lyfte även in invandringspolitiken i talet, och påpekade vilken destruktiv politik som förts. Invandringen måste nu stoppas.

– Stefan Löfvens politik har slitit sönder Sverige. Så agerar en person som sätter makten främst, en person som har söndring som strategi för att behålla makten och som egentligen inte ser något som helst värde i nationell sammanhållning. Vi måste göra allt för stoppa denna katastrofregering. Det är vårt land det handlar om.

– Det är vår moraliska plikt att sätta stopp för Stefan Löfven och den socialdemokratiska regeringen.

– Nu är det dags att sätta Sverige och svenskarna först.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.