Folkutbytet

Åkesson: "Nazism" att prata om folkutbyte

Publicerad 4 maj 2023 kl 15.57

Inrikes. Att varna för att svenskarna byts ut i sitt eget land kan vara ren och skär nazism, meddelar SD-ledaren Jimmie Åkesson nu.

Dela artikeln

Nyheten om att svenskar snart är en minoritet i Sveriges tre största städer har skapat en debatt om de pågående folkutbytet i landet.

SD-toppen Richard Jomshof fick i slutet av mars hård kritik i media efter att ha twittrat att "svenskarna är på väg att bli en minoritet i sitt eget land" och att detta inte är någon "konspirationsteori", som vänstern hävdar.

I en intervju med Göteborgs-Posten hävdar SD-ledaren Jimmie Åkesson nu att de demografiska förändringarna bara är ett problem om tredje världen-invandrarna inte anser sig ha en "svensk identitet". Svenskar existerar egentligen inte som folk utan det handlar bara om huruvida man har en sådan "svensk identitet", förklarar han vidare.

Har man en annan definition av svenskar är man förmodligen "nazist", enligt Jimmie Åkesson, som förklarar Richard Jomshofs utspel på detta sätt.

– Det är sannolikt inte så att han menar samma sak som nazisterna gör när de pratar om folkutbyte. Han är inte nazist, så han menar säkert andra saker, säger Åkesson till GP.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.