Folkutbytet

Jimmie Åkesson börjar använda ordet folkutbyte

Publicerad 3 juni 2024 kl 13.24

Inrikes. Folkutbytet är enligt vänstern en "högerextrem konspirationsteori". Men nu tas begreppet i försvar av Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson.

Dela artikeln

"Mitt Europa bygger murar mot folkutbyte", lyder budskapet i den senaste valannonsen från SD – med en bild på Jimmie Åkesson.

Även om partiet inte vill använda sig av ordet "svenskar" skriver man att "andelen av befolkningen med svensk identitet minskat".

"En stor och snabbt växande del av befolkningen har andra kulturella referensramar och andra synsätt, värderingar och normer än de som legat till grund för vårt samhälle. Man kan tycka att det är bra eller dåligt, men faktum kvarstår", skriver SD.

Jimmie Åkesson förklarar i en debattartikel i Expressen varför det faktiskt pågår ett folkutbyte.

"Man kan med fog hävda att 1970-talets ideologiska paradigmskifte – från homogenitet och assimilation till mångkulturalism – i praktiken fått demografiska konsekvenser som långsiktigt medför ett folkutbyte i Sverige", skriver han och fortsätter:

"Att det, åtminstone enligt det vänsterliberala klägget, finns en 'rasistisk och högerextrem konspirationsteori' som säger något liknande bekommer mig inte. Jag är vare sig rasist eller konspirationsteoretiker."

Annonsen förväntas väcka ramaskri då "folkombyte" är ett ord som man enligt vänstern inte får använda.

Den vänsterextrema rasforskaren och Expo-grundaren Tobias Hübinette konstaterar att SD tidigare inte officiellt har använt begreppet.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Polska ledamoten stal showen. "Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.