Asylkaoset

Åkesson till Lööf: Jag behöver inte ta ansvar för din misslyckade invandringspolitik

Publicerad 2 september 2015 kl 23.17

Politik. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill inte ta ansvar för de rödgröna och alliansens invandringspolitik. Det gjorde han klart för Centerpartiets partiledare Annie Lööf under en debatt i SVT under onsdagskvällen.
– Jag behöver inte ta ansvar för den politik som ni har skapat, sade han.

Gilla artikeln på Facebook

Annie Lööf anklagade under debatten SD-ledaren för att sakna lösningar på de växande invandringsrelaterade problemen i Sverige.

– Vi måste inse att de 44.000 som vi beviljade uppehållstillstånd förra året, de måste vi kunna klara av, sade hon under debatten innan hon fortsatte i anklagande ton:

– Jimmie Åkesson har ännu inte svarat på vad han har för integrationspolitik, vad vill han göra för dem som är här på plats? Det är dags att du tar ansvar för det!

Men den förda invandringspolitiken var inte något som Åkesson ville ta ansvar för.

– Jag behöver inte ta ansvar för den politik som ni har skapat. Jag vill rikta om flyktingpolitiken, det är ni som har skapat den här situationen, svarade han innan han fortsatte:

– Du står här och säger att vi måste se till att barnen får gå i skola, de behöver sjukvård och fler måste få jobb. Vilka jobb? Vilka sjukvårdsplatser ska de ha och var ska de bo någonstans? Vilka skolor ska alla de här barnen gå i Annie Lööf? svara på det!

Medan Jimmie Åkesson sade att han tycker att Sverige ska ta emot färre invandrare och försöka hjälpa fler på plats i deras hemländer menade istället Annie Lööf att Sverige ska ta emot många invandrare. Samtidigt erkände hon att man inte lyckats lösa alla de problem som uppstår i invandringens spår.

– Jag noterar att Jimmie Åkesson inte svarar på frågan. Vad ska vi göra med dem som befinner sig på Sveriges flyktingmottagningar nu? Hur ska vi se till att de integreras bättre? Vill du skicka tillbaka dem till flyktinglägren? Eller vad är Sverigedemokraternas recept för att lösa flyktingmottagandet? Jag har presenterat en rad konkreta åtgärder för att förbättra situationen för dem, sade hon varpå Åkesson svarade:

– Ni har haft makten i åtta år. Ni har gjort reform på reform på reform. Miljarder, miljarder, miljarder har gått till fullständigt verkningslösa projekt. Sedan säger du att ni har presenterat en massa förslag. Ni har presenterat mer av samma fullständigt verkningslösa politik som ni ägnat åtta år att misslyckas med, det fungerar inte!

Under debatten slog Åkesson även fast att det framförallt är det utbyggda välfärdssystemet i Sverige med generösa bidrag till invandrare som gör att många från tredje världen lockas till Sverige istället för att stanna i det första säkra land de tagit sig till.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0