Alex Jones tillbaka på Twitter

Publicerad 10 december 2023 kl 15.12

Utrikes. Elon Musk låter konspirationsteoretikern Alex Jones, 49, få tillbaka sitt konto på Twitter.com, rapporterar flera medier.

Dela artikeln

Jones har tidigare i veckan väckt uppmärksamhet genom att peka ut en viss etnisk grupp såsom ansvarig för vad han menar är en "antivit" agenda i det amerikanska samhället, och som han menar kontrollerar Hollywood, ligger bakom införandet av mångkultur i västvärlden och så vidare.

Alex Jones anser att det är kineser som ligger bakom det hela och har avfärdat uppgifterna om att judar skulle vara inblandade som en bluff.

Han har även avfärdat skolskjutningen på Sandy Hook som en bluff vilket ledde till en rad rättsliga problem och till att han gick i konkurs, skriver AP.

Elon Musk har nu hållit en omröstning på Twitter.com om huruvida Jones ska få tillgång till sitt konto igen. 70 procent av de som svarade sa ja och nu är konspirationsteoretikern alltså tillbaka på plattformen.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur