"Alla vita människor är rasister – ge mig pengar"

Publicerad 7 september 2020 kl 20.46

Utrikes. Efter att Donald Trump beslutat att sätta stopp för utbildningar i "kritisk rasteori" för myndighetsanställda har ett klipp från en sådan kurs fått stor spridning på sociala medier, rapporterar The Post Millennial.

Gilla artikeln på Facebook

Kritisk rasteori är en vänsterextrem ideologi som går ut på att alla vita människor i grunden är onda rasister.

I USA hyrs personer som förespråkar detta budskap in för att hålla kurser för anställda på både myndigheter och myndigheter. Det hela har blivit en skattefinansierad mångmiljonindustri.

På internet sprids nu ett klipp från en sådan kurs, som hölls av en person som heter Ashleigh Shackelford år 2017.

Under sin föreläsning står Shackelford framför en tavla där det står skrivet att "alla vita människor är rasister" med stora bokstäver. Under budskapet ber Schackelford om att få pengar insatta på sitt Paypal-konto.

I klippet förklarar hon för de vita kursdeltagarna att de "faktiskt alltid kommer att vara rasister". Hon uppger vidare att vita människor är "födda till att inte vara mänskliga" och att de uppfostras till att vara "demoner".

Uppmärksamheten kring videon kommer efter att USA:s president Donald Trump beordrat federala myndigheter att omedelbart sluta betala för att den här typen av kurser ska hållas för anställda. Enligt Trump handlar kurserna om att sprida "antiamerikansk propaganda".

Västerländska medier har dock rasat mot presidentens beslut och utmålat det som att han försöker stoppa ett viktigt arbete för att främja "antirasism".


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0