Amanda Lind och Per Bolund har fonder i flyg, kol, olja och kärnkraft

Publicerad 24 juli 2020 kl 09.31

Politik. De två miljöpartistiska statsråden Amanda Lind och Per Bolund investerar sina pengar i fonder knutna till flygindustrin samt kol, olja och kärnkraft. Det uppmärksammar Dagens industri.

Gilla artikeln på Facebook

Kulturminister Amanda Lind har 70.000 kronor i fonder hos SEB som investerar i Sydney airport i Australien samt i energibolag med verksamhet inom kol, olja och kärnkraft. Till tidningen säger hon att fonderna är en gåva till hennes barn och att hon kommer flytta pengarna till andra fonder.

Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund har över 770.000 kronor i olika fonder, varav 15.000 i en Nordeafond som investerar i amerikansk kärnkraft och fransk olja. "Det där är en fond som jag investerade i för många år sedan. Jag kommer nu att sälja innehavet", skriver han som kommentar till investeringarna.

Att investera i saker som flyg, kol, olja och kärnkraft går emot Miljöpartiets officiella politik.

Dagens industri konstaterar också i sin genomgång att utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) är det statsråd som har mest pengar investerade i fonder – 5,6 miljoner kronor. På andra plats kommer EU-minister Hans Dahlgren (S) med 3,5 miljoner kronor, och på plats tre statsminister Stefan Löfven (S) som har 1,4 miljoner kronor i fonder.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0