Foto: premasagar/flickr

Ambassader i Israel laddar för krig

Publicerad 9 februari 2012 kl 07.27

Utrikes.Många länder kommer inte att hinna evakuera sina medborgare om Israel gör en överraskande attack mot Iran. Nu förbereder sig landets ambassader för det kaos som uppstår när desperata medborgare tar sig till hemländernas beskickningar för skydd.

Gilla artikeln på Facebook

För många länder är en potentiell israelisk attack mot Iran förknippad med oro över hur kriget kommer att påverka bensinpriser, resplaner och den globala ekonomin. I Jerusalem och Tel Aviv däremot är oron bland utländsk ambassadpersonal av en lite mer kortsiktig karaktär. En kommande israelisk attack ses som nästan en självklar av många, och då blir frågan genast vad som händer när Iran oundvikligen slår tillbaka.

Utländska diplomater stationerade i Israel kämpar enligt Antiwar för att göra "beredskapsplaner" som ska användas om iranska missiler börja regna över landet som vedergällning för en israelisk attack. Och det handlar inte bara om vad man ska göra med sin personal, utan också om de medborgare som befinner sig i Israel.

Värst drabbat är förmodligen USA som har många medborgare i Israel. När de får höra om kriget på TV eller när missiler börjar anlända väntas kaos och panik på den amerikanska ambassaden.


Nyheter från förstasidan

"Svenska gäng" största hotet i Nordnorge

Norska polisens larm. Ungdomar i Norge värvas till gäng som Foxtrot och Gottsundanätverket.0 

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.