Anmälda åsiktsbrott har ökat från 44 till 2.508

Publicerad 17 oktober 2019 kl 16.46

Inrikes. Sedan 1990-talet har det skett en kraftig ökning av anmälningar om hets mot folkgrupp. Detta enligt statistik som socionomen och journalisten Gunnar Sandelin presenterade under Swebbtv:s höstkonferens.

Gilla artikeln på Facebook

För 30 år sedan var hets mot folkgrupp ett närmast ointressant brott i Sverige. Åtminstone i jämförelse med hur mycket antalet anmälningar har ökat.

Enligt statistik som socionomen Gunnar Sandelin presenterar skedde det 44 anmälningar år 1990, 566 stycken år 2000, 723 år 2010 och hela 2.508 år 2018.

– Alltså, vi börjar leva mer och mer i ett angiverisamhälle, förklarade Sandelin under Swebbtv:s höstkonferens. Och det här ligger statens intentioner bakom. För sådana som Näthatsgranskaren och Expo med flera får statliga stöd. Det är helt i paritet med den massinvandringslinje som Sveriges ledande politiker har haft i alla år.

Enligt Sandelin eskalerade antalet anmälningar redan i samband med att Expressen och Aftonbladet 1996 gav ut 800.000 exemplar av den vänsterextrema tidningen Expo. Men de senaste tre åren har anmälningarna helt exploderat.

– Innan var det kanske personer från Nordiska motståndsrörelsen som anmäldes, idag är det förtvivlade pensionärer som känner att de inte har någon plats i samhället, säger Magnus Sandelin. 

– Detta är en otäck utveckling. Och det är alltså massinvandringen som ligger bakom denna alltmer totalitära utveckling, säger han och påpekar att politikerna försöker dölja den extrema invandring och dess konsekvenser genom anmälningar om hets mot folkgrupp.

– Man vill dölja en enormt stor demografisk förändring som många kallar för ett folkutbyte, påpekar Sandelin.


Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0