Regeringsbildningen

Annie Lööf menar att Centern "tar ansvar" för Sverige

Publicerad 18 december 2018 kl 18.21

Inrikes. Det är Centerpartiet som "tar ansvar" för Sverige och kommer fortsätta göra det. Det hävdar partiledaren Annie Lööf i sociala medier ikväll, samtidigt som hon står fast vid att Sverigedemokraterna inte ska få något inflytande.

Gilla artikeln på Facebook

Hur kommer det egentligen gå med regeringsprocessen i Sverige? Kommer C och L trots allt släppa fram Ulf Kristersson som nästa statsminister?

I morgon meddelar talmannen hur han tänker gå vidare.

Av Annie Lööfs senaste inlägg i sociala medier att döma, står Centerpartiet fast vid att Sverigedemokraterna inte ska få något inflytande över politiken. Det var denna ståndpunkt som tidigare gjorde att C och L röstade ner Kristersson som näste statsminister.

Samtidigt menar hon nu att mycket handlar om hur Moderaterna och Socialdemokraterna kommer agera.

"Centerpartiet kommer att fortsätta vara aktiva, konstruktiva och ta ansvar. Men nu vilar ett särskilt stort ansvar på S och M, som båda aspirerar på statsministerposten. Det är nödvändigt för att Sverige så snart som möjligt ska få en stabil och handlingskraftig regering där ytterkanterna i SD och V inte ges inflytande över en ny regerings politiska inriktning", skriver hon på Instagram på tisdagskvällen.

Annie Lööf påpekar vidare att Sverige behöver en "handlingskraftig regering som står upp för starka värderingar om medmänsklighet, jämställdhet och öppenhet". Likaså måste den kommande regeringen prioritera miljön och klimatet, menar hon, och få tryggheten att "öka" såväl genom fler poliser som kortare vårdköer.

I en kommentar till sitt inlägg förklarar Centerledaren också att hon nu "jobbar jag dag o natt" i förhandlingar och möten med olika partier med avsikt att nå en lösning. "Hoppas den kommer snart", skriver hon och upprepar att Alliansen behöver ett blocköverskridande underlag.

Hur regeringsprocessen kommer utveckla sig är alltså ännu oklart.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Larmet: Kvinnliga skogsägare inte feminister

Nya genusstudien.. Kvinnorna agerar också utifrån "maskulinitetsnormer" genom att såga med motorsåg.0 

V vill fälla Löfven om marknadshyror införs

Tänker agera före sommaren.. Men för att väcka en misstroendeförklaring i riksdagen måste partiet få stöd av något annat parti.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0