Annika Strandhälls nakenhämnd: Sprider bikinibild på Ebba Busch

Publicerad 12 juni 2020 kl 15.03

Politik. Den socialdemokratiska partitoppen Annika Strandhäll går i ett inlägg på Facebook till attack mot Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch genom att lägga upp en bikinibild på KD-ledaren. Ett tilltag som hon får stark kritik för.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden till Strandhälls inlägg om Ebba Busch är att Kristdemokraterna riktat allt skarpare kritik mot regeringens hantering av coronakrisen. I söndagens "Agenda" i Sveriges Television hävdade KD-ledaren att regeringen medvetet spridit coronasmittan i Sverige.

– Det vi kan säga för Sveriges del är att det stora antalet människor som sörjer, att de har mist någon under den här våren, är ett resultat av att Sveriges regering med berått mod tillåtit en stor smittspridning i Sverige. I februari lät man tusentals svenskar landa på Arlanda med flygplan från områden som hade stor smittspridning redan, som hade varit i de här smittdrabbade områdena, sedan lät man dem gå rakt ut fritt i samhället, sade hon.

I en intervju med Dagens Nyheter igår utvecklade Ebba Busch det resonemanget och menade att regeringens coronapolitik, där den låtit tiotusentals svenskar smittas, beror på ett cyniskt socialdemokratiskt maktspel.

– Jag blir bedrövad när jag hör det. Det här är medborgare som jag menar att socialdemokratin har svikit och delar av Sverige som socialdemokratin har glömt i sin strävan efter makten, sade hon.

Ger igen med bikinibild
En som surnat till ordentligt över KD-kritiken av regeringens coronahantering är den socialdemokratiska partitoppen Annika Strandhäll, tidigare statsråd i Stefan Löfvens regering. I inlägg på Facebook anklagar hon Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna för att vara "populisterna i svensk politik" och att de "inte skyr några medel för att sprida sitt gift, skapa oro, otrygghet och undergräva den politiska stabiliteten".

Till inlägget har hon bifogat flera bilder, bland annat en bikinibild på KD-ledaren. Bilden är från när "Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson i höstas valde att åka på kändisfest till Tel Aviv i stället för att debattera statsbudgeten i riksdagen", skriver Strandhäll.

Bilden är alltså tagen långt innan den nuvarande coronakrisen, och många är kritiska till att Strandhäll sprider sådana bilder i sociala medier.

"Är det verkligen etiskt ok att publicera andra personers semesterbilder på det här sättet? Även partiledare har rätt till ett privatliv", undrar en man som kommenterat S-toppens Facebookinlägg.

Bild:

© Faksimil/Twitter

Muf-ordföranden Benjamin Dousa och KDU:s förste vice ordförande Nike Örbrink är två av dem som reagerar på bikinibilden.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Ekonominyheter

Riksbanken: Styrräntan kvar på noll i tre år

Lyfter BNP-prognosen.. "Svensk ekonomi börjar återhämta sig."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0