Trump har corona
Hos Sveriges Radio P3 är det många som är glada idag.

"Äntligen" – Vänstern jublar över Trumps coronabesked

Publicerad 2 oktober 2020 kl 09.15

Politik. Efter beskedet från USA:s president Donald Trump om att han och hans fru, första damen Melania Trump, testat positivt för corona så är det många av Trumps motståndare som jublar.

Gilla artikeln på Facebook

På de svenska statsmediernas sociala medier-konton svämmar hatet mot presidenten över. "Äntligen", skriver flera personer på Sveriges Radio P3:s Instagramkonto. "Det finns hopp för 2020 ändå" och "lite skadeglad måste man väl få vara", lyder andra omdömen.

Även på SVT:s Facebooksida är det många som roas av beskedet, för att inte tala om alla de Trump-fientliga röster som kommenterar på Twitter, där Trump meddelade att han testat positivit för viruset. "Jag har NOLL sympati för dig och din familj. Som akutläkare har jag förlorat tre kollegor och en 27-årig frisk kusin till detta virus", twittrar en läkare.

I USA är det många på vänstersidan som anser att viruspandemin är Trumps fel och att han borde ha gjort mer för att förhindra spridningen av den. I exempelvis Sverige, som har en vänsterregering, brukar istället högern lägga skulden för pandemin och de många döda på vänstern.

Många av dem som kommenterar Trumps besked är mer konspiratoriskt lagda och frågar sig om Trump kanske bara hittar på att han smittats av corona för att vinna sympati eller slippa delta i fler valdebatter. "Vem som helst med en halv hjärna kan se att detta på sin höjd är falska nyheter som så mycket av det Trump gör", kommenterar en man.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0