Rasoul Zarar Ibrahim tar emot prischecken från SEB.

Årets nybyggare dömd för hedersvåld

Publicerad 15 april 2021 kl 19.15

Inrikes. Rasoul Zarar Ibrahim utnämndes till "Årets nybyggare" och gjorde karriär som M-politiker. Men nu har han dömts att ha attackerat sin dotter eftersom han var missnöjd med att hon använde sociala medier, rapporterar Fri Kurir.

Gilla artikeln på Facebook

Rasoul Zarar Ibrahim kom till Sverige 1990 och driver idag flera Subway-restauranger. Han har också suttit i kommunfullmäktige Moderaterna i Härnösand.

År 2014 utnämndes Ibrahim till Årets nybyggare i Västernorrland.

– Det betyder jättemycket för mig att få det här priset. Jag ser det som en bekräftelse på att jag är på rätt väg och att det jag gör ger resultat. Resan har varit tuff, men jag har fått bra stöd från bland andra Almi och min bank SEB, sade Rasoul Zarar Ibrahim när han tilldelades prischecken från SEB.

Men nyligen dömdes den 52-årige mönsterinvandraren för att ha ofredat sin dotter, som han fick med en svensk kvinna.

Av tingsrättsdomen, som Fria Tider har läst, framgår att han i maj 2019 satt i en bil tillsammans med dottern på väg mellan Härnösand och Sundsvall.

Han klagade på hennes aktiviteter på sociala medier och slet åt sig hennes mobiltelefon för att läsa hennes privata meddelanden. Han krävde att hon skulle sluta använda sociala medier som Facebook.

– Håll käften, jävla idiot! skrek Rasoul Zarar Ibrahim enligt åtalet och tryckte in henne in i bildörren så att hennes keps och glasögon åkte av och hon fick ett sår på näsan.

Ångermanlands tingsrätt dömde i november Rasoul Zarar Ibrahim till totalt 1.500 kronor i böter för ofredande. Dotterns yrkande om skadestånd avslogs. Domen överklagades i december till hovrätten.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Allt fler villor säljs innan visning

Rekordfesten på bostadsmarknaden.. "Piserna börjar pressas upp till nivåer som inte är långsiktigt hållbara."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.