Asap Rocky-fallet

ASAP-afghanen kräver 140.000 i skadestånd

Publicerad 30 juli 2019 kl 13.18

Inrikes. Målsäganden i ASAP Rocky-fallet yrkar nu ett stort skadestånd för de skador han ska ha fått av den misstänkta misshandeln i juni. Han kräver närmare 140.000 kronor.

Gilla artikeln på Facebook

Under tisdagen inleddes rättegången mot den amerikanske rapparen ASAP Rocky.

Totalt ska ett 70-tal journalister ha befunnit sig på plats vid den internationellt uppmärksammade rättegången i Stockholms tingsrätt.

Förhandlingarna väntas pågå i tre dagar.

Målsäganden, en 19-årig afghan med brottsligt förflutet, kräver sammanlagt 139.700 kronor i skadestånd.

Enligt skadeståndskravet har han "utsatts för allvarlig misshandel och att gärningsmännen har visat stor hänsynslöshet och råhet". Invandraren ska ha upplevt det som "särskilt kränkande att inför så många vittnen få utstå denna misshandel", menas det, uppger SVT.

På sin sida har afghanen en 20-årig afghansk bekant som bevittnade händelsen. Han ska ha kommit till rättegången direkt från häktet eftersom han efter den påstådda misshandeln den 30 juni misstänks ha stulit på Naturkompaniet och North face på Kungsgatan i Stockholm beväpnad med kniv, enligt Expressen.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Gruppvåldtagna 13-åringen

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0