Asap Rocky-fallet
ASAP Rocky.

Gangsterrappare dömd för misshandel blir delägare i Klarna

Publicerad 1 juni 2021 kl 16.35

Ekonomi. Den afroamerikanske gangsterrapparen Rakim Mayers, mer känd som ASAP Rocky, dömdes 2019 för att ha misshandlat en afghan i Sverige. Nu har han gått in som investerare i Klarna och kommer samtidigt att bli det kontroversiella företagets vd för en dag.

Gilla artikeln på Facebook

Gangsterrapparen är enligt företaget "som gjord för att ta över tyglarna då han delar Klarnas passion för innovation och konsumentmakt".

– ASAP Rocky går inte att sätta i ett fack; en musiker, skådespelare, filantrop, en opinionsbildare när det kommer till stil, en person som fundamentalt och från så många utgångspunkter förstår vad publiken vill ha. Han utmanar status quo varje dag. Nu när konsumentupplevelsen i detaljhandeln kräver nya upptäckter, personlig anpassning och hållbarhet har vi från Klarna mycket att lära av honom, säger Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare till Klarna, i ett pressmeddelande.

Själv påstås ASAP Rocky säga så här, enligt Klarna:

– Klarna är ett företag som ser framåt och utmanar status quo, vilket gör ett partnerskap med dem så tilltalande för mig. Jag är glad över att börja arbeta med Klarna på flera sätt, inklusive att gemensamt skapa en möjlighet för människor att återupptäcka stil när vi kommer ut ur det global mode-viloläget.

ASAP Rocky tillträder som Klarnas vd den första juni.

"En av hans viktigaste åtgärder blir att bryta det globala dödläge som rått för mode det senaste året, och han bjuder in alla att återupptäcka glädjen i att klä upp sig. Rocky kommer också att skapa exklusivt innehåll för Klarnas shoppingapp, fokuserat på kreativt återanvändande och vintagemode. Sist men inte minst kommer han ansluta sig till Klarnas nyligen introducerade hållbarhetsinitiativ GiveOne genom att donera 1% av sin investering för att stödja globala hållbarhetsprojekt med fokus på klimat och biologisk mångfald. Rockys har valt att stödja Miti Alliance i Kenya and dess grundare Michael Waiyaki, som kämpar för att bromsa effekterna av klimatförändringar på grund av avskogning", skriver Klarna.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fräcka bluffen. Ytterst korrupt beteende, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Ekonomi

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Blev officiell valuta – då dök bitcoin

Dålig första dag för El Salvador.. Blev först att införa kryptovalutan som officiellt betalmedel.0 

Toyota och Volvo "stänger ned". Köerna växer nu för att köpa ny bil.0 

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0