Asap Rocky-fallet
ASAP Rocky.

Gangsterrappare dömd för misshandel blir delägare i Klarna

Publicerad 1 juni 2021 kl 16.35

Ekonomi. Den afroamerikanske gangsterrapparen Rakim Mayers, mer känd som ASAP Rocky, dömdes 2019 för att ha misshandlat en afghan i Sverige. Nu har han gått in som investerare i Klarna och kommer samtidigt att bli det kontroversiella företagets vd för en dag.

Gilla artikeln på Facebook

Gangsterrapparen är enligt företaget "som gjord för att ta över tyglarna då han delar Klarnas passion för innovation och konsumentmakt".

– ASAP Rocky går inte att sätta i ett fack; en musiker, skådespelare, filantrop, en opinionsbildare när det kommer till stil, en person som fundamentalt och från så många utgångspunkter förstår vad publiken vill ha. Han utmanar status quo varje dag. Nu när konsumentupplevelsen i detaljhandeln kräver nya upptäckter, personlig anpassning och hållbarhet har vi från Klarna mycket att lära av honom, säger Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare till Klarna, i ett pressmeddelande.

Själv påstås ASAP Rocky säga så här, enligt Klarna:

– Klarna är ett företag som ser framåt och utmanar status quo, vilket gör ett partnerskap med dem så tilltalande för mig. Jag är glad över att börja arbeta med Klarna på flera sätt, inklusive att gemensamt skapa en möjlighet för människor att återupptäcka stil när vi kommer ut ur det global mode-viloläget.

ASAP Rocky tillträder som Klarnas vd den första juni.

"En av hans viktigaste åtgärder blir att bryta det globala dödläge som rått för mode det senaste året, och han bjuder in alla att återupptäcka glädjen i att klä upp sig. Rocky kommer också att skapa exklusivt innehåll för Klarnas shoppingapp, fokuserat på kreativt återanvändande och vintagemode. Sist men inte minst kommer han ansluta sig till Klarnas nyligen introducerade hållbarhetsinitiativ GiveOne genom att donera 1% av sin investering för att stödja globala hållbarhetsprojekt med fokus på klimat och biologisk mångfald. Rockys har valt att stödja Miti Alliance i Kenya and dess grundare Michael Waiyaki, som kämpar för att bromsa effekterna av klimatförändringar på grund av avskogning", skriver Klarna.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Valutareserven töms på dollar helt. "Liksom centralbanken har vi beslutat att reducera investeringarna".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0