Asylkaoset

Asylsökare vägrar gå av bussen

Publicerad 26 oktober 2015 kl 10.58

Inrikes. Återigen vägrar en grupp asylsökare kliva av bussen för att flytta in i sitt nya boende. Den här gången är det ett 30-tal personer som anser att asylboendet i Lima inte är tillräckligt centralt.

Gilla artikeln på Facebook

De 35 invandrarna, som påstår sig ha flytt undan krig och förföljelse, anlände på söndagskvällen till byn Lima, som ligger drygt fyra mil utanför Malung i Dalarna.

Tanken var att de skulle flytta in i Lima stugby, som idag fungerar som asylboende för invandrare från tredje världen. Men asylsökarna vägrade att kliva av bussen.

– De hade bott centralt och kände att de var långt ifrån allt, säger Matilda Niang vid Migrationsverkets pressjour till Dalarnas Tidningar.

Migrationsverket har försökt förklara för invandrarna att boendesituationen är extremt ansträngd och att myndigheten inte kan erbjuda några mer centrala alternativ för tillfället. Det har dock gett begränsat resultat.

På måndagsmorgonen hade ett fåtal valt att flytta in på boendet men ett 30-tal personer satt ännu kvar i bussen i protest, enligt DT.

 


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Jämförs med zombieapokalyps. Överallt står nedgångna människor fastfrusna i groteska ställningar.0 Plus

Mer från Inrikes

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0