Även försvarsministern tog utlandssemester över nyår

Publicerad 13 januari 2021 kl 18.55

Inrikes. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) åkte på en lång privat nyårsresa till Finland, rapporterar Expressen. Detta trots råden från den egna regeringen och myndigheterna att undvika resande.

Gilla artikeln på Facebook

– De regler som gäller, det är de man ska respektera, sa Peter Hultqvist i TV4:s Nyhetsmorgon under tisdagsmorgonen när han frågades ut om Dan Eliassons nyårsresa till Kanarieöarna och ministrarnas julshoppande.

Försvarsministern har tidigare också svarat "ja" på Expressens fråga om han följt de rekommendationer och råd som funnits.

Men nu kommer det fram att Hultqvist själv reste på en längre privat nyårsresa till Finland.

Peter Hultqvists pressekreterare Toni Eriksson bekräftar för tidningen att "en del av resan utfördes privat", men försvarar resan men framhåller att försvarsministern skulle ha ett möte med den finska försvarsministern Antti Kaikkonen den 11 januari.

"I anslutning till den och inför mötet med den finske försvarsministern genomförde försvarsminister Peter Hultqvist frivillig karantän. Alla svenska och finska rese- och coronarestriktioner har uppfyllts. Av säkerhetsskäl kommenterar vi inte försvarsministerns privata resor. Det finns starka skäl till att andra inte ska kunna kartlägga ett statsråds resor", skriver Toni Eriksson till Expressen.


Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0