Grafik: FT

Avslöjat: 174 500 nya bidrags­invandrare till Sverige – PÅ TVÅ ÅR

Publicerad 14 juni 2012 kl 20.58

Inrikes.Invandringen till Sverige förväntas under de kommande åren att öka – rejält. Under 2012 och 2013 kommer enligt Migrationsverkets beräkningar bara antalet asyl- och anhöriginvandrare att uppgå till 174 500.

Gilla artikeln på Facebook

Socionomen och journalisten Gunnar Sandelin har tagit en titt på Migrationsverkets prognoser och konstaterar idag i en artikel på Newsmill att myndigheten medvetet verkar ha fifflat med siffrorna i syfte att förvirra.

Där Migrationsverket i sitt pressmeddelande hävdare att det ”sannolikt kommer 31 000 [asylsökare] i år och nästa år”, visade det sig att vad som avsågs var 31 000 personer per år och inte sammanlagt på två år.

När Gunnar Sandelin räknade det totala antalet förväntade bidragsinvandrare under de två åren kommer han fram till en siffra som är betydligt högre än tidigare år.

"Totalt rör det sig alltså om 174 500 asyl- och anhöriginvandrare under två år! Jag har inte sett eller hört någon journalist nämna denna siffra någonstans. När våra grannländer minskar motsvarande mottagande går utvecklingen i Sverige markant åt andra hållet", skriver Sandelin.

Den kraftiga ökningen är ett resultat av att DNA-prov nu kan användas som identifiering av anhöriga. Särskilt anhöriginvandringen från Somalia förväntas öka lavinartat.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus