Bali tvingas lämna utskottsuppdrag – ber Carl Bildt om ursäkt

Publicerad 21 augusti 2019 kl 21.42

Media. Under ett "krismöte" med M-toppen Tobias Billström uppmanades Hanif Bali att lämna sina uppdrag som suppleant i två av riksdagens utskott. Det gick den moderate riksdagsmannen med på, rapporterar Ekot.

Gilla artikeln på Facebook

Opinionsbildare på vänsterkanten har de senaste veckorna intensifierat sina krav på att Moderaternas partiledning ska ingripa mot sin bångstyriga riksdagsman Hanif Bali.

Efter att Bali på Twtter skrev att partikollegan och USA-informatören Carl Bildt "inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin" agerade partiledningen. Inlägget fördömdes bland annat av av partiledaren Ulf Kristersson.

– Det Hanif Bali i dag och vid flera tillfällen har uttryckt är fullständigt oacceptabelt inom, sade Kristersson till Aftonbladet.

Moderaternas riksdagsgrupp samlades till ett telefonmöte under onsdagseftermiddagen. Hanif Bali uppmanas då att lämna sina utskottsplatser, vilket han enligt Ekots källor ska ha gått med på.

– Moderaternas riksdagsgrupp har beslutat att uppmana Hanif Bali att lämna de poster i riksdagen som riksdagsgruppen förfogar över, det vill säga posterna i arbetsmarknadsutskottet och riksdagens EU-nämnd. Anledningen är upprepade övertramp och nu senast ett personligt angrepp på Carl Bildt, sade Tobias Billström, gruppledare för Moderaterna i riksdagen, efter mötet.

Redan förra året tvingades hanif Bali att lämna posten i Moderaternas partistyrelse på grund av sina uttalanden i sociala medier. Han fick också ett Twitter-förbud, men efter några månader var han åter aktiv på den sociala medieplattformen.

I ett inlägg på Facebook sent på onsdagskvällen ber Hanif Bali om ursäkt till Carl Bildt.

"Kritik av tidigare förd politik, oavsett hur populär den tidigare politikern har varit är viktigt för att kurskorrigera ett parti. Däremot måste det ske med takt och fingertoppskänsla. Att jag brustit i detta är uppenbart. Jag ber Carl Bildt om ursäkt för hur jag formulerade mig", skriver Bali.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Danska Sarah, 19, vägrar dejta turk – rasiststämplas i Sverige. "Jag är inte så mycket för utlänningar"0 Plus