Asylkaoset
Arga och våldsamma invandrare som inte släpps in i Ungern.

Bara en av fem asylsökare var flyktingar från Syrien

Publicerad 19 september 2015 kl 13.49

Politik. Bara en av fem av de invandrare som kom till Europa för att söka asyl andra kvartalet i år var människor på flykt undan inbördeskriget i Syrien.

Gilla artikeln på Facebook

Uppgifterna kommer från EU:s statistikorgan Eurostat som igår släppte en rapport med statistik över vilka länder asylsökarna kommer ifrån.

Enligt rapporten utgjordes bara 21 procent av dem som sökte asyl i EU förra kvartalet av syriska medborgare medan 13 procent var afghaner och 8 procent kom från Irak.

En inte obetydlig andel av asylsökarna var fattiga euopéer från Albanien (8 procent), Kosovo (5 procent) och Serbien (2 procent) som alltså inte befann sig på flykt undan något krig. Var tionde asylsökande invandrare kom från afrikanska länder som Eritrea, Nigeria och Somalia.

Enligt rapporten ansökte mer än var tredje invandrare om asyl i Tyskland, det land där invandrarbidragen är högst i hela EU. Sett till sin befolkningsmängd var Ungern det land som tog emot flest asylsökare – mer än dubbelt så många som Sverige tog emot samma period.

Sammanlagt sökte över 210.000 människor asyl i EU under andra kvartalet i år.


Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.