Bards bråk med Bonnier
Alexander Bard.

Bard till familjen Bonnier: "Oacceptabelt" att era tidningar leds av stalinister

Publicerad 20 januari 2020 kl 20.21

Media. Kändisprofilen Alexander Bard riktar sig nu direkt till Bonniers efter bråket med den liberala ägarfamiljens tidningar Dagens Nyheter och Sydsvenskan.

Gilla artikeln på Facebook

"Kära Bonniers, kan vi vara ense om att det i ett demokratiskt Sverige är helt oacceptabelt att Peter Wolodarski på Dagens Nyheter och Pia Rehnquist på Sydsvenskan bedriver stalinistiska utrensningar mot alla som inte håller med dem istället för att ha civiliserade debatter med riktiga argument?" skriver Alexander Bard på engelska på Twitter.

Bakgrunden är att DN:s chefredaktör Peter Wolodarski ifrågasatt att Bard tillåts sitta i juryn i TV4:s underhållningsprogram "Talang" trots att han förra året deltog i en debatt mot Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand.

Alexander Bard svarade med att kalla DN-redaktören för "lilla kräket" och "en falsk jävel" som man borde ställa inför rätta.

Wolodarski fick sedan uppbackning av Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan, en tidning som också ägs av Bonnierkoncernen.

Kanske något förvånande valde dock Moderaternas partiledare att ta ställning för Alexander Bard i konflikten. I TV4 Nyhetsmorgon kallade M-ledaren det för en "förfärlig situation" att Bard inte skulle få vara med i ett program bara för att han "deltar i en debatt mot andra människor".

– Vad är det för samtalsklimat vi håller på att skapa i Sverige? frågade sig Kristersson i TV4.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.