Bards bråk med Bonnier
Alexander Bard och Peter Wolodarski i öppen strid med varandra.

Bard: "Fascismen på 2020-talet kommer från gammelmedia"

Publicerad 16 januari 2020 kl 11.30

Inrikes. Ett häftigt ordkrig har som vi tidigare rapporterat om brutit ut mellan Alexander Bard, aktuell som jurymedlem i TV4:s "Talang", och DN-bossen Peter Wolodarski. Bard anklagar bland annat den senare för att vara "det öppna samhällets allra största fiende". Programledaren menar nu också att gammelmedia är den nya fascismen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i söndags som DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i en ledare bland annat skrev att TV4 för fem år sedan "inte hade tillåtit att ett av deras mest populära familjeprogram rymmer en profilerad medverkande som bland mycket anmärkningsvärt förra året deltog i en talkshow arrangerad av framträdande högerextremister".

DN-chefen syftar på Alexander Bard, som förra året deltog i en tre timmar lång filosofisk och politisk debatt med AFS-partiledaren Gustav Kasselstrand, som arrangerades av Palaestra Media.

Detta fick journalisten Thomas Gür att reagera:

"Jag kan inte erinra mig att Wolodarski skrivit något liknande om alla de gånger stalinisterna Sven Wollter och Pia Sundhage uppträtt i TV. Men jag antar att han från och med nu kommer att skriva krönikor även om denna företeelse. Jag utgår från att han tänker och agerar konsekvent", skrev han på Facebook.

Och sedan reagerade Alexander Bard själv på sin egen Facebook:

"Det är verkligen dags att dra det där lilla kräket Peter Wolodarski på DN Inför rätta snart. Fy fan vilken falsk jävel han är. Och det öppna samhällets allra största fiende. Men man måste bara älska Thomas Gür och hans tusentals lojala och härliga följare här på Facebook. Följ Thomas Gür, folk, följ honom! Och fortsätt slåss för ett öppet Sverige som fungerar och inte går åt helvete för att totalitära dårar som Wolodarski ska leka fina och tjusiga pojkar inför mamma."

Wolodarski har svarat på Twitter, genom att klippa in halva Bards Facebook-inlägg samt kommentaren "TV4:s profil i familjeprogrammet Talang."

Nu får Wolodarski uppbackning av bland andra Pia Rehnquist, chefredaktör på Sydsvenskan.

"Helt obegripligt att TV4 väljer att fronta Alexander Bard i ett familjeprogram", skriver hon på Twitter.

På detta har Bard återigen svarat. Han menar att gammelmedia utgör nutidens fascism och försöker tysta oliktänkande. På Twitter skriver han (fritt översatt från engelska) på torsdagen att Dagens Nyheter och Sydsvenska Dagbladet "nu öppet är ute efter yttrandefriheten på nätet och kräver att de mest populära och viktigaste rösterna tystas. Fascismen på 2020-talet kommer från gamla media själva".


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Här grips valfuskaren i USA

FAST: Avlöjades av Project Veritas efter presidentvalet. Nu riskerar hon 20 års fängelse för omfattande fusket.0 

Ekonominyheter

Facebook och Twitter förlorar miljarder

Marknaden orolig för hur plattformarna kommer klara sig.. Donald Trumps 89 miljoner följare stod för 40 procent av trafiken på Twitter.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.