Bards bråk med Bonnier

Kristersson stöder Bard efter Wolodarskis attack: "Förfärligt"

Publicerad 18 januari 2020 kl 12.41

Inrikes. Moderatledaren Ulf Kristersson skräms av att Peter Wolodarski verkar vilja få Alexander Bard sparkad från TV4 på grund av att han deltog i en debatt med nationalister förra året.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i TV4 Nyhetsmorgon på lördagen som M-ledaren Ulf Kristersson bland annat reagerade på det pågående ordkriget mellan Alexander Bard och DN-bossen Peter Wolodarski.

Wolodarski har ifrågasatt Bards jobb som jurymedlem i TV4:s program Talang på grund av att Bard förra året deltog i en debatt mot AFS-ledaren Gustav Kasselstrand.

DN-redaktören fick sedan stöd av andra ledande journalister.

Bard svarade bland annat med kalla Wolodarski för "det öppna samhällets allra största fiende".

Även Ulf Kristersson verkar reagera starkt på häxjakten mot Bard.

– Ta den här förfärliga situationen med Alexander Bard. Ska man inte få vara programledare i ett program som ni har för att man deltar i en debatt mot andra människor? Vad är det för samtalsklimat vi håller på att skapa i Sverige?, säger Moderatledaren i TV4 Nyhetsmorgon.

I programmet förklarar Ulf Kristersson också att han vill ha extraval i Sverige på grund av den extrema kriminalitet som exploderat sedan valet 2018. Landet har hamnat i ett helt nytt läge, menar han, med mycket lågt förtroende för regeringen och med en regering som vägrar ta krafttag mot de kriminella. Det kan inte fortsätta så i tre år till, anser han. Någon regeringsbildning ihop med SD är dock inte aktuellt, men Kristersson är beredd att samtala med partiet. 


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Skriker "Allahu akbar". Våldsamt på gatorna två dagar i rad.0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus