Asylkaoset
Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

Beskedet: Svenskarna måste vänja sig vid asylkaoset

Publicerad 4 oktober 2015 kl 09.29

Inrikes. Svenska folket måste vänja sig vid asylkaoset – det beskedet gav migrationsminister Morgan Johansson och Migrationsverkets generaldirrektör Anders Danielsson vid en presskonferens i Malmö igår kväll.

Gilla artikeln på Facebook

Hela Sverige ska nu finkammas på alla tänkbara lokaler, gymnastik­salar och idrotts­anläggningar, för att få plats med alla migranter som väller in i Sverige i jakt på asyl och bidrag. Även kriminalvården och försvarsmakten uppmanas hjälpa till med att ta hand om alla migranter.

– Vi kommer att behöva ta till extraordinära åtgärder, sade Morgan Johansson enligt SVT.

– De senaste tre-fyra veckorna talar vi om 1200-1500 asylsökande, varav 150-300 ensamkommande barn. Jag tror att vi måste vänja oss vid den här tanken i Sverige, sade Danielsson enligt Expressen.

Regeringen har än så länge inga planer på att stänga gränsen, sänka invandrarbidragen eller vidta andra åtgärder för att göra Sverige mindre attraktivt som land för invandrarna. Danmark sänkte förra månaden sina invandrarbidrag med det uttalade syftet att göra landet mindre attraktivt för de bidragssugna invandrarna från tredje världen.

Så mycket mindre pengar får invandrarna i Danmark

Morgan Johansson sade även vid pressträffen igår att tusentals invandrare stannar kvar i Sverige, trots att de fått avslag på sin asylansökan och uppmanats åka hem igen. Totalt rör det sig om 6.000 personer som nu ska tvångsutvisas eftersom de inte respekterar de svenska myndighetsbesluten.

– Polisen och Kriminalvården kommer att öka takten på avvisningarna. Vi behöver ordning och reda i asylpolitiken. De som har asylskäl får stanna men de vars avslag har vunnit laga kraft måste återvända. Vi behöver de platserna, sade Johansson.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0