Polismordet i Göteborg

"Bilden börjar klarna" av hur polisen sköts

Publicerad 2 juli 2021 kl 09.31

Inrikes. Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg, uppger nu för Aftonbladet att bilden börjar klarna av vad som hände i Göteborg när en polisman sköts till döds på onsdagen. Polisen har överlämnat förundersökningen till åklagare, men det är oklart om någon är misstänkt.

Gilla artikeln på Facebook

Utredningen av dödsskjutningen i Biskopsgården i Göteborg har lämnats över till åklagare, uppger polisen på fredagsförmiddagen.

Polisen har frihetsberövat 20 personer och förhört 200, men kan inte berätta om någon har delgivits misstanke om brott.

– Jag kan inte säga mer i nuläget. Vi är i ett känsligt läge i utredningen och förundersökningen är överlämnad till Åklagarmyndigheten, säger Teodor Smedius, biträdande kommenderingsledare, till Aftonbladet.

Enligt Expressens poliskällor kan polismannen ha lockats i en fälla och utsatts för en ren ”avrättning”. Men Erik Nord sade under torsdagen att någon annan person kan ha varit måltavlan för skotten.

– I det här läget så finns det olika teorier om hur skjutningen har gått till och vissa teorier är mer troliga än andra, men vi utesluter inga teorier, säger Erik Nord till Aftonbladet idag.

Även Dan Windt, polisområdeschef och kommenderingschef för den särskilda händelsen som inletts i området efter dödsskjutningen, säger till tidningen att bilden av vad som hänt har förändrats det senaste dygnet, men att polisen inte kan säga något om det ännu.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.