Polismordet i Göteborg

Ahmed häktad för polismordet

Publicerad 4 juli 2021 kl 15.16

Inrikes. Den tidigare anhållne 17-åringen Sakariye Ahmed, som är misstänkt för mordet på polismannen i Göteborg den 30 juni, har häktats efter förhandling i Göteborgs tingsrätt på söndagsförmiddagen.

Gilla artikeln på Facebook

Sakariye Ahmed är på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök.

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar efter att kammaråklagaren Ulrika Åberg hade yrkat på total sekretess.

Domstolen beslutade om sekretess avseende namnet på Sakariye Ahmed, av hänsyn till en hotbild mot den misstänktes anhöriga.

Fria Tider fortsätter dock att ange namnet eftersom hans identitet redan är offentligt känd, då han har pekats ut i flera medier.

I samband med den pressträff som hölls i Göteborg på fredagseftermiddagen framkom att det finns flera målsäganden, men också att ytterligare gripanden inte kan uteslutas. Det finns fortfarande flera oklarheter kring händelsen, men Ulrika Åberg konstaterar att den misstänkta 17-åringen finns i konfliktmiljön i Biskopsgården och att utredningen nu går in i en ny fas.

– Det är ett tidigt skede i utredningen. Motivet är oklart, men vi tror att i den här miljön så finns det ett antal konfliker som pågår. Med andra ord så är det inte sannolikt att Polismyndigheten eller den enskilda polismannen var måltavla, säger hon.

Den särskilda händelsen som inleddes i samband med mordet fortgår, med stöd från andra delar av landet, nationella operativa avdelningen och nationellt forensisk centrum.

– Vi har jobbat med en jätteintensiv jakt där alla funktioner, regionalt och nationellt, jobbar mot samma mål, säger utredningsledare Anna Bergkvist.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Ryssar råkade välta rymdstationen. Tappade radiokontakt med jorden efter häftig gir.0 

Här invigs världens snabbaste tåg i Kina. Video: Futuristiska svävande supertåget lämnar fabriken.0 Plus

Kultur

Nya anti-transboken för barn: "Elefanter är inte fåglar". 22-årig högerprofil bakom barnboken.0