Peter Springare

Bilder: Här strömmar blommorna in till stöd för Peter Springare

Publicerad 6 februari 2017 kl 15.00
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Blombuketter i dussintal strömmar just nu in på polisstationen i Örebro till stöd för polis­utredaren Peter Springare som hotas med åtal. Men polisledningen försöker lägga locket på genom att förbjuda att bilder på blommorna sprids.
– Vi har sagt inga bilder på blommorna. Det är vad jag har fått uppifrån, säger stations­befälet Johanna Mattsson till Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Ett blomuppror. Det är vad som just nu pågår på polisstationen i Örebro. Kartong efter kartong fylls med blombuketter från alla dem som vill visa polisen Peter Springare sitt stöd.

Men polisledningen har gett order om att inga bilder på de många blommorna får visas för allmänheten.

– Tyvärr kommer vi inte ge ut några bilder. Det enda vi kan ge ut är hur många buketter som kommit, men inga bilder, säger stations­befälet Johanna Mattsson till Nyheter Idag.

Hon skyller bildförbudet på att blommorna kan utgöra en säkerhetsrisk. Det är heller inte tillåtet att skicka en pressfotograf till polishuset för att fotografera blomhavet.

– Nej, vi har sagt inga bilder på blommorna. Det är vad jag har fått uppifrån, säger Mattsson.

Men trots blomförbudet har bilder på buketterna nu läckt till Nyheter Idag från en anonym källa. Bilderna visar hur blombuketter lastas på varuvagnar och i kartong efter kartong som ställs längs med väggarna.

Det ska röra sig om minst ett 60-tal buketter, men fler blommor strömmar in hela tiden med olika blombud. Och alla blommor kommer från människor som vill visa Peter Springare sitt stöd som nu hotas med åtal för att han vågat säga som det är – att de flesta grova brotten i Örebro begås av invandrare från Mellanöstern.

– Det är så att Peter arbetar som förundersöknings­ledare, han har ju tillgång till de här uppgifterna, och då är frågan om man ska använda sig av de uppgifter man har för att göra privata inlägg. Jag tänker bara högt. Vi säger inte att Peter har fel, utan vi vill pröva det här, sade polisens kommunikatör Anders Sjöberg till Fria Tider tidigare idag.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ahmeds bestialiska skogsvåldtäkt mot 9-åring var mordförsök

"En lycklig slump att barnet inte avled." Hovrätten skärper straffet efter brutal våldtäkt mot skolflicka utanför Norrköping.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.