Biografmassakern i Colorado
James Eagan Holmes kan komma att dömas till döden för massakern 2012 på en biograf i Colorado.

Bilder på offren kan få honom dömd till döden

Publicerad 22 maj 2015 kl 11.54

Utrikes. Bilder på de döda offren kan komma att få James Earl Holmes, som står åtalad för massakern på en biograf i Colorado sommaren 2012, dömd till döden.

Gilla artikeln på Facebook

Under gårdagen fick juryn under den pågående rättegången se obduktionsbilder på de döda offren, bland dem bilder på den sexåriga flickan Veronica Moser-Sullivan som sköts ihjäl av den 27-årige massmördaren under en visning av Batmanfilmen "The Dark Knight Rises", skriver AP.

Holmes advokater har länge försökt förhindra en visning av allt för grafiska och känslomässigt laddade bilder av rädsla för att de ska förmå juryn att döma honom till döden istället för ett långt fängelsestraff. Man har till och med försökt stoppa en gravid kvinna, som skadades och fick missfall vid skjutningen, från att få yttra sig inför rätten med motiveringen att det handlar om "känslomässiga vittnesmål".

Den 27-årige Holmes advokater har yrkat på att han inte var mentalt frisk när han genomförde massakern och att han därför inte juridiskt kan ställas till svars för den. Åklagarna har istället yrkat på att han ska dömas till döden.

Rättegången mot Holmes har nu pågått i fyra veckor, den fjärde rättegångsveckan avslutades igår. Hittills har 144 vittnen och 51 offer yttrat sig inför rätten och åklagarna har presenterat 2085 bevis för rätten. Åklagarna fokuserar framförallt på att bevisa att Holmes var tillräckligt mentalt frisk vid massakern för att kunna dömas till döden för den.

Rättegången mot Holmes väntas pågå större delen av sommaren.


Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Har gripits för grov misshandel. Men polisen uppger sig ha förståelse för pappans agerande.0 Plus

Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.