Abbe Blattelito
Malin (t.h.) är ett av Blattelitos offer. Hon berättar om hur han nästan dagligen tog stryptag på henne och kallade henne "hora".

"Blattelito" torterade kvinnor – mördade en av dem i ett badkar i Solna

Publicerad 7 april 2019 kl 15.02

Inrikes. Under namnet ”Abbe Blattelito” hade den kriminelle invandrarprofilen över 100.000 följare på sociala medier. Nu har han dömts till 18 års fängelse för att ha mördat sin exflickvän i ett badkar – och för brott mot andra tidigare flickvänner.
– Det var några gånger jag tänkte att nu dör jag, säger en av kvinnorna, 24-åriga Malin, till Brottscentralen.

Gilla artikeln på Facebook

Abbe Alsaadi, som 23-årige Blattelito egentligen heter, dömdes i veckan för mord, misshandel, grov kvinnofridskränkning och en lång rad andra brott.

Den så kallade influencerns främsta offer var hans flickvänner.

En av dem hittades den 26 april förra året död i sitt badkar i Solna. Efter att ha blivit torterad, piskad och misshandlad av Blattelito dog hon när hon drunknade i sitt eget badkar. Då hade Blattelito gett henne en överdos av tramadol med en spruta.

Efteråt försökte invandrarprofilen enligt åtalet dölja mordet "med hjälp av bl.a. tända ljus, jordgubbar".

Blattelito döms också för att ha misshandlat och på olika sätt plågat andra exflickvänner. En av dem, idag 24-åriga Malin, säger till Brottscentralen att hon vid en rad tillfällen blev misshandlad av honom med framför allt stryptag. Hon säger att hon vid några tillfällen trodde att hon skulle dö. Invadrarprofilen kallade henne också sådant som "hora" och "fitta".

Ett annat offer, idag 21-åriga Carolin Karlsson, har berättat för Expressen om hur Blattelito förnedrade henne genom att hälla olika medel på henne. Sedan lade han upp förnedringsfilmen på Snapchat så att hon inte vågade vistas ute under en lång tid.

– Min tillit till killar förstördes helt och jag har än i dag svårt att vara omkring män, sade Carolin Karlsson till Expressen.


Nyheter från förstasidan

Militärens nya uppgift: Bekämpa "hat och hot mot kvinnor" på nätet

Regeringens nya order till FOI. Ska bekämpa hur internetanvändare "talar till kvinnor" utifrån ett "intersektionellt perspektiv".0 

Ekonominyheter

Svenskar lånar för att betala sina skulder

Hamnar sedan hos Kronofogden.. Låntagare löser små låneskulder med större lån, som nu hamnar hos Kronofogden0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.