Gruppvåldtäkten på Södermalm
Den brutala gruppvåldtäkten ägde rum vid utsiktsplatsen Fåfängan på Södermalm.

Blev gruppvåldtagen av flyktingbarn i flera timmar

Publicerad 23 oktober 2015 kl 19.04

Inrikes. Flyktingbarnen lurade med sig en ung kvinna på Södermalm och turades sedan om att våldta och misshandla henne i timmar. Nu åtalas fyra flyktingbarn, som enligt åklagaren ljuger om sin ålder.

Dela artikeln

Kvinnan befann sig vid Stadsgårdskajen i Stockholm natten till den 9 september när de åtalade, som kommer från Nordafrika och lever på gatan, tog kontakt med henne.

Åklagaren uppger till Aftonbladet att kvinnan var ledsen och att flyktingbarnen var "gulliga" mot henne och försökte trösta henne.

De gick sedan med henne till grönområdet Fåfängan, där de plötsligt gick till attack och inledde en brutal gruppvåldtäkt, som enligt häktningsframställan ska ha pågått i flera timmar.

Kvinnan lyckades slutligen, svårt tilltygad, fly och kunde stoppa en förbipasserande buss, enligt Aftonbladet. Hon fick sedan hjälp till sjukhuset.

De åtalade uppger sig själva vara mellan 13 och 16 år gamla, men enligt åklagaren ljuger de om sin ålder.

– Det har varit en läkare som har tittat på dem, han har gjort en läkarundersökning, och den här läkaren har gjort bedömningen att de samtliga är över 15 år, sade åklagaren tidigare till Fria Tider.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Vetenskap

AI-assistent tränas för svensk offentlig sektor. Ska göra det lättare för dem som arbetar inom vården.0 

Kultur

Han är årets naturfotograf. Krister Berg får priset.0 

Staten bytte deras kön – sen blev de vuxna och ångrade sig. Skakande reportage om ”transvården”.0