Flera fel i Resumé

Av Mattias Albinsson den 2 december 2016 kl 19.53

I en "fredagskrönika" publicerad i Resumé skriver chefredaktör Johan Såthe att jag inte sökt Resumé för en kommentar inför en artikel igår. Det är felaktigt. Jag ringde Resumés redaktion flera gånger på 08-409 321 00 utan att få tag i någon.

Såthe påstår att Fria Tider är "högerextrem med kopplingar till Nordiska motståndsrörelsen" enligt Expo, men citatet är felaktigt och handlar om Nya tider, inte Fria Tider.

Såthe påstår vidare att LG redan hade stoppat reklamen när Resumé hörde av sig till dem. Enligt Nyheter Idag stoppades emellertid reklam­kampanjen samma dag som Resumé publicerade sin artikel. Det är också vad Resumé antyder i sin första artikel.

Såthe hävdar att Fria Tider "ljuger och sprider desinformation" men ger inga exempel på detta. Uttalandet går därför inte att bemöta.

LG stoppar reklam på Nyheter Idag
Förtydligande med anledning av Nya tiders medverkan i SVT


Ledarbloggens twitterfavoriter

Ledarbloggen twittrar

Välkommen

Här bloggar Sveriges rakaste höger om aktuella frågor ur ett frihetligt konservativt perspektiv. Ledarna är signerade, antingen med namn eller pseudonym, medan tidningens officiella linje framgår av våra huvudledare. Bloggens op-eds ska ge utrymme för externa perspektiv och ibland läsvärd kritik.